NavMenu

"AB Soft" organizuje obuke za korišćenje poslovnih softvera

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.01.2015. 15:15
Komentari
Podeli
Preduzeće za projektovanje informaiconih sistema "AB Soft" organizovaće tokom godine obuku za korišćenje pojedinih delova poslovnog softvera.

Kako najavljuju iz tog preduzeća, naročita pažnja biće posvećena oblastima u kojima je bilo najviše zakonskih izmena, i podsećaju da je tokom prethodne godine više puta menjana zakonska regulativa koja se tiče obračuna zarada i drugih oporezivih primanja. Takođe, jedna od zakonskih novina koja se prvi put primenjuje od 2015. godine je obaveza izrade novih obrazaca potvrda o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku (PPP PO), sa rokom predaje do kraja januara.

Tema radionice, koju "AB Soft" održava tokom januara odnosi se na elektronsko podnošenje pojedinačne poreske prijave (PPP) za 2014 godinu, zatim izradu i dostavljanje potvrde o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku na obrascu PPP PO.

Radionice se održavanju svaki dan od 21-27.1.2015. godine u periodu od 12 do 15 časova u prostorijama "AB Softa", u manjim grupama do 35 učesnika.

Zakonodavac je pravilnikom o poreskoj prijavi predvideo izgled i sadržaj godišnje potvrde o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku – PPP PO. Kao i do sada potvrda se predaje zaposlenima do 31.januara za prethodnu godinu i usaglašena je sa elektronskim poreskim prijavama.

Preduzeće "AB Soft" podseća da je intenzivno praćenje zakonskih promena i brzo prilagođavanje novim programima naročito potrebno u oblastima obračuna zarada, kako u velikim preduzećima, koja broje nekoliko hiljada zaposlenih tako i u manjim kompanijama. Oni ističu da uvođenje elektronskog izveštavanja nadležnih organa dodatno proširuje zahteve koje bi program trebalo da podrži.


"AB Soft" je u svojoj organizaciji opredelio poseban tim konsultanata i programera koji rade na praćenju zakonskih izmena i realizaciji tih izmena kroz softversko rešenje. Iskustvo te kompanije danas je implementirano u više od 600 domaćih i stranih firmi, a interesovanje su pokazali i osiguravajuće kuće, banke i firme koje se bave revizijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.