NavMenu

Niški "Naisus" svrstan među pet najuspešnijih u Srbiji - Proširenjem delatnosti dobili građevinski posao vredan 2 mil EUR

Izvor: Novosti Utorak, 20.01.2015. 13:04
Komentari
Podeli
Javno komunalno preduzeće za vodovod i kanalizaciju "Naisus" svrstano je među pet najuspešnijih u Srbiji, prema oceni Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Minule godine uspelo je da, pored redovnog poslovanja, preuzme i izuzetno velike obaveze u izgradnji značajnih projekata iz oblasti vodosnabdevanja i regulacije otpadnih voda.

"Naisus" je u godini za nama završio dve velike faze u izgradnji Popovačkog kolektora, značajnog za formiranje jedne od najvećih industrijskih zona u ovom delu Srbije.

Direktor "Naisusa" Dejan Andrejević kaže da je na uspehe u radu uticalo proširenje delatnosti preduzeća, iako im je ne baš tako davno osporavano to što im je poveren veliki građevinski posao vredan preko dva miliona evra, i koji će biti završen do kraja ove godine.

- Prihvatili smo se obaveza, u vreme kada je građevinska operativa u ovom delu Srbije takoreći prestala da postoji, a poslovi nisu mogli da čekaju jer su od posebnog značaja za ceo Niš i okolinu - kaže Andrejević.
- Programom izgradnje u ovoj godini planiran je završetak Popovačkog kolektora, izgradnja prve faze gradskog kolektora prema Medoševcu do buduće Fabrike za preradu otpadnih voda i potpuna rekonstrukcija dvadesetak seoskih vodovoda.

- Nismo imali baš nikakvih problema sa kvalitetom vode i redovnim snabdevanjem ni u najkritičnijim situacijama prošle godine, kada su bile suše, ili poplave - veli Andrejević.
- Unapređenjem sistema snabdevanja i modernizacijom vodovodne mreže Nišlije mogu da se nadaju samo boljem. Uostalom, sve naše službe i sada deluju veoma efikasno, a sa novom opremom nabavljenom u drugoj polovini 2014. bićemo najosposobljeniji i za reagovanje u svim vanrednim situacijama.

U "Naisusu" predočavaju i da nije tajna da finansijski pomažu sve u Nišu u najdelikatnijim situacijama. Konkretno, pomogli su gradu kada je bio problem plaćanja ulične rasvete i izmirenju velikih obaveza koje je imao Niš u vreme kada je gradska kasa bila prazna.

- To ne radimo ni na svoju, niti na štetu građana, iako u međuvremenu uopšte nismo menjali cene svojih usluga - ističe direktor "Naisusa".
- Imamo veoma kvalitetnu saradnju i puno razumevanje sa rukovodstvom grada, posebno sa gradonačelnikom dr Zoranom Perišićem. Pozajmice koje u kritičnim situacijama izdvajamo za druge u Nišu nam se vraćaju i to ne remeti naš rad, a još manje finansijski status i planove za dalju izgradnju i investiranje.

Južni kolektor

Najznačajniji posao koji "Naisus" očekuje u ovoj godini je svakako završetak pre nekoliko decenija započetog Južnog kolektora, čime će se konačno rešiti višegodišnje plavljenje grada u delu oko Kliničkog centra, Hale "Čair" i "Niške pivare".

Izmeštanje

Minule godine okončani su i radovi na izmeštanju magistralnog cevovoda, od izvorišta Gornja Studena na Suvoj planini do Niša u pojasu izgradnje novog auto-puta Niš-Sofija. Istovremeno, započeti su radovi na još dva kolektora u samom gradu, dužine desetak kilometara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.