NavMenu

Za hitnu rekonstrukciju centra "Sava" 23 miliona dinara

Izvor: Novosti Sreda, 05.11.2014. 08:52
Komentari
Podeli
Vlada je rebalansom budžeta odredila 100 miliona dinara za organizaciju Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji će otvoriti premijeri Aleksandar Vučić i Li Kećijang, a od toga čak četvrtina bi mogla da ode na hitnu sanaciju centra "Sava" gde će skup biti održan.

Kako saznaju "Novosti", u toku su razgovori predstavnika vlade, grada Beograda i rukovodstva centra "Sava", kako bi se napravila računica koliko je novca potrebno za neophodne radove i popravke, ne samo tog zdanja, već i okolnih saobraćajnica.

Prema prvim proračunima, za urgentno "šminkanje" centra "Sava", biće potrebno između 20 i 23 miliona dinara. U to je uključena sanacija krovne konstrukcije, jer plafon na mnogim mestima propušta, zatim sređivanje sistema grejanja i osvežavanje toaleta po delegatskim prostorijama.

Kako za "Novosti" kažu u vladi, državni interes je da se centar "Sava" sredi, pogotovo jer od 1. januara Srbija preuzima predsedavanje OEBS i biće domaćin nekoliko značajnih međunarodnih skupova.

Koliko će tačno moći da se odvoji za rekonstrukciju, biće poznato u narednim danima, a predviđeni budžet treba da pokrije i prevoz i smeštaj učesnika, kao i rentiranje sale i ostalih prostorija.

Vlada sa rukovodstvom Centra pokušava da napravi dogovor da iznajmljivanje bude ispod tržišnih cena, s obzirom na to da će država izdvojiti značajna sredstva za hitnu sanaciju objekta.

Beograd će sredinom decembra ugostiti oko 1.800 članova državno privrednih delegacija Kine i 16 zemalja, ali će Srbija, pokrivati troškove smeštaja samo za premijere i po jednog člana njihovih timova. Trenutno se prikupljaju najpovoljnije ponude beogradskih hotela.

Država će u organizaciji skupa pokušati da maksimalno uštedi, pa je planirano da se kokteli priređuju u Palati "Srbija", dok će prijeme organizovati i gradonačelnik Beograda, kao i ministar privrede. Detaljan plan skupa treba da se usaglasi sa Kinom, ali je ideja da se, osim zvaničnog dela, za goste organizuju i turistički obilasci Beograda, kao i koncert Beogradske filharmonije.

Svaki dinar javnosti na uvid


Prema našim informacijama, kada se napravi konačna računica organizacije samita, to će biti uređeno posebnim aktom Vlade, u kojem će se detaljno navesti kolike sume i na šta konkretno će biti utrošene, uključujući i sanaciju centra "Sava".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.