NavMenu

U Beogradu počela konferencija "Sinergija 14" pod sloganom "Full Value"

Izvor: eKapija Utorak, 21.10.2014. 10:31
Komentari
Podeli
U prisustvu IT stručnjaka iz Srbije i sveta, "Microsoft" je juče (20. oktobra 2014. godine) otvorio godišnju konferencija "Sinergija 14" pod sloganom "Full Value". Konferencija u novobeogradskom hotelu "Crowne Plaza" trajaće do 23. oktobra.

Otvarajući konferenciju Željko Vujinović, direktor "Microsoft"-a u Srbiji i Crnoj Gori izjavio je kako lokalna kancelarija pokušava da prati globalnu strategiju razvoja "Microsoft" servisa u oblaku i tako omogući razne pogodnosti korisnicima, među kojima je najbitnija ta da mogu svoje usluge da pružaju i van granica zemlje.

Vujinović je podsetio da ova kompanija u našoj zemlji ima razvojni centar "Microsoft Development Center Serbia", sa više od 180 zaposlenih, a upravo oni rade na softverskim rešenjima koja koriste korsnici širom sveta.

Osim domaćina, prisutnima su se tokom uvodnog tehničkog obraćanja obratili i neki od ključnih predavača.

Osim tehničkog dela konferencije, koji će odvijati prva dva dana, trećeg dana je, kao prethodne godine predviđen susret sa javnim sektorom, tj. sa raznim vladinim servisima. Poslednji dan konferencije biće posvećen biznisu i razvoju IT sektora u Srbiji. Cilj "Business Day"-a je unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi i kreiranje dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Novi koncept i prostor "Sinergije 14" omogućava, osim mnoštva zanimljivih predavanja, i interaktivnu diskusiju, a deo prihoda od kotizacija sa ovogodišnje konferencije, "Sinergija" će donirati u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji, dodaje se u saopštenju organizatora događaja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.