NavMenu

Uskoro početak prve faze rekonstrukcije nadvožnjaka u Mladenovcu - U planu i gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: eKapija Subota, 24.04.2021. 15:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak najavili su početak prve faze radova na sanaciji nadvožnjaka-mosta u Mladenovcu.

Rekonstrukcija ovog nadvožnjaka-mosta, u Ulici Kralja Petra Prvog, povezuje centar Mladenovca sa putem ka Topoli, odnosno nalazi se na deonici državnog puta II A reda br. 147, Mladenovac–Mladenovac (Selevac).

Dužina nadvožnjaka je 215 metara, od toga sama konstrukcija je dužine 50 metara, a pristupne saobraćajnice sa obe strane su dužine 165 metara.

Momirović je objasnio da je reč o mostu koji suštinski nije rekonstruisan decenijama i da se 2009. godine radilo samo presvlačenje asfalta, što se ne može smatrati pravom sanacijom, posebno nakon nedavnog utvrđivanja stepena oštećenja koja zahtevaju potpunu rekonstrukciju.

On je naveo da je od izvođača radova, kompanije Strabag, traženo da ubrzaju radove kako bi se rekonstrukcija mosta završila u narednih nekoliko meseci.


Nakon sastanka sa predsednikom Opštine Mladenovac Vladanom Glišićem, Momirović je najavio i da će se se vrlo brzo početi sa investicijama u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i to u četiri postrojenja u Mladenovcu, Velikoj Ivanči, Velikoj Krsni i u Jagnjilovu, a zatim i u 70 kilometara kanalizacione infrastrukture.

Vesić je potvrdio da Grad Beograd iz svoje nadležnosti radi na 70 kilometara kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Međuložju, a i da uskoro sledi tender za izgradnju sedam kilometara sekundarne mreže na istoj lokaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.