Eurocem d.o.o. Beograd


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
EUROCEM PREDUZEĆE ZA UNUTRAŠNJU I SPOLJNU TRGOVINU I USLUGE DOO BEOGRAD
ADRESA
Milentija Popovića 5V / S 2
, 11070 Novi Beograd
Odgovorno lice / Vlasnik
Milovan Klačar

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Finansije
Galerije
Referenc lista
Saopštenja
Opis delatnosti
Kompanija EUROCEM osnovana je 2002.godine na temelju dugogodišnjeg iskustva stečenog prethodnim radom u oblasti distribucije i primene specijalnih cemenata u oblasti građevinarstva.

Zahvaljujući svojoj visokoj profesionalnosti i poslovnosti Eurocem je tokom godina svog postojanja postao lider na tržištu specijalnih cemenata u regionu zemalja bivše Jugoslavije.

U oblasti belih cemenata u svom poslovanju dugoročno je vezan za dve najveće svetske firme, a to su: CRH Irska (bivši HOLCIM Švajcarska) i CIMSA Turska.

Uvozom i distribucijom ova dva vodeća svetska brenda Eurocem pokriva oko 80% ukupne tražnje belog cementa u Srbiji snabdevajući sve značajnije kako domaće tako i strane proizvođače masa i proizvoda za završne radove u građevinarstvu, betonskih proizvoda i betonske galanterije.

U oblasti aluminantnih brzovezujućih cemenata Eurocem je takođe ovlašćeni zastupnik kompanije CALUCEM Nemačka (Istra 40, Istra 50), kao i uvoznik i distributer kompanije KERNEOS Francuska (Secar 71,Secar 80).

Zbog svojih specifičnih tehnoloških karakteristika, kao brzovezujući ovi cementi imaju sve značajniju primenu u različitim proizvodnim delatnostima, od proizvodnje specijalnih lepkova i masa za građevinarstvo do široke primene u industriji vatrostalnih materijala.

Dugogodišnje prisustvo u snabdevanju vatrostalnim cementima zahtevalo je proširenje programa i na druge komplementarne sirovine, kao što su visokokvalitetni kalcinirani boksiti i korund, čime je zaokružen proces nabavke sirovina za potrebe proizvođača vatrostalnih materijala.

Od 2009.godine u poslovanje firme se prosiruje na uvoz i distribuciju petrol koksa kao konačnog proizvoda termičke razgradnje naftnih ostataka. Petrol koks se proizvodi koksiranjem sirovina dobijenih iz ostataka primarnih i sekundarnih procesa prerade nafte.

Belezi se sve veca upotreba petrol-koksa kao goriva. Njegova upotrebna vrednost i zastupljenost na tržištu je opravdana obzirom da snižava troškove proizvodnje i ima visoku kalorijsku vrijednost, čime se povećava energetska efikasnost u fabrikama koje koriste petrol koks kao pogonsko gorivo. Zbog toga je primetan trend porasta njegove upotrebe, naročito u cementarama i ciglanama.

Primena najsavremenijih tehnoloških dostignuća inicirala je usavršavanje neophodne logistike u isporuci traženih sirovina i razvoj stručnog konsaltinga u njihovoj primeni koji EUROCEM pruža svojim krajnjim korisnicima u punoj meri.

Vesti