Eurocem d.o.o. Beograd


Malo preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Kompanija EUROCEM osnovana je 2002.godine na temelju dugogodišnjeg iskustva stečenog prethodnim radom u oblasti distribucije i primene specijalnih cemenata u oblasti građevinarstva.

Zahvaljujući svojoj visokoj profesionalnosti i poslovnosti Eurocem je tokom godina svog postojanja postao lider na tržištu specijalnih cemenata u regionu zemalja bivše Jugoslavije.

U oblasti belih cemenata u svom poslovanju dugoročno je vezan za dve najveće svetske firme, a to su: CRH Irska (bivši HOLCIM Švajcarska) i CIMSA Turska.

Uvozom i distribucijom ova dva vodeća svetska brenda Eurocem pokriva oko 80% ukupne tražnje belog cementa u Srbiji snabdevajući sve značajnije kako domaće tako i strane proizvođače masa i proizvoda za završne radove u građevinarstvu, betonskih proizvoda i betonske galanterije.

U oblasti aluminantnih brzovezujućih cemenata Eurocem je takođe ovlašćeni zastupnik kompanije CALUCEM Nemačka (Istra 40, Istra 50), kao i uvoznik i distributer kompanije KERNEOS Francuska (Secar 71,Secar 80).

Zbog svojih specifičnih tehnoloških karakteristika, kao brzovezujući ovi cementi imaju sve značajniju primenu u različitim proizvodnim delatnostima, od proizvodnje specijalnih lepkova i masa za građevinarstvo do široke primene u industriji vatrostalnih materijala.

Dugogodišnje prisustvo u snabdevanju vatrostalnim cementima zahtevalo je proširenje programa i na druge komplementarne sirovine, kao što su visokokvalitetni kalcinirani boksiti i korund, čime je zaokružen proces nabavke sirovina za potrebe proizvođača vatrostalnih materijala.

Od 2009.godine u poslovanje firme se prosiruje na uvoz i distribuciju petrol koksa kao konačnog proizvoda termičke razgradnje naftnih ostataka. Petrol koks se proizvodi koksiranjem sirovina dobijenih iz ostataka primarnih i sekundarnih procesa prerade nafte.

Belezi se sve veca upotreba petrol-koksa kao goriva. Njegova upotrebna vrednost i zastupljenost na tržištu je opravdana obzirom da snižava troškove proizvodnje i ima visoku kalorijsku vrijednost, čime se povećava energetska efikasnost u fabrikama koje koriste petrol koks kao pogonsko gorivo. Zbog toga je primetan trend porasta njegove upotrebe, naročito u cementarama i ciglanama.

Primena najsavremenijih tehnoloških dostignuća inicirala je usavršavanje neophodne logistike u isporuci traženih sirovina i razvoj stručnog konsaltinga u njihovoj primeni koji EUROCEM pruža svojim krajnjim korisnicima u punoj meri.