NavMenu

Globe Scout Me pobednik takmičenja Start Tel Aviv - Platforma za sportiste putuje u Izrael na festival inovacija

Izvor: eKapija Sreda, 12.07.2017. 11:23
Komentari
Podeli
Sa dodele nagradeSa dodele nagrade
Platforma za sportiste, trenere i timove, odnosno sve one koji se bave sportom Globe Scout Me, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem DLD festivalu u Tel Avivu. Globe Scout Me omogućava sportistima da kreiraju profil, postave svoju statistiku i snimke sa utakmica, dok treneri i timovi, sa druge strane, mogu da "pretražuju igrače" po svim parametrima - poziciji na kojoj igraju, sportu kojim se bave, godinama, visini...

Finale takmičenja statap kompanija iz Srbije i Crne Gore Start Tel Aviv, u koje se plasiralo pet kompanija, održano je u utorak (11. jula 2017. godine). Pobednički projekat Globe Scout Me učestovaće na festivalu startapa koji se od 3. do 7. septembra održava u Tel Avivu.

Za Ognjena Vlaškalina, jednog od osnivača kompanije Globe Scout Me, to će biti prilika da upozna telavivski startap ekosistem, ali i da se sretne sa potencijalnim investitorima i eventualno dogovori saradnju. Kako kaže za eKapiju, ideja za ovakvu aplikaciju nastala je još pre desetak godina, nakon završetka koledžu u Americi, kada su ga drugovi stalno kontaktirali da im nađe neki klub u Evropi.

- Pre osam meseci krenuli smo da razvijamo sam proizvod, a pre mesec i po dana pustili smo platformu online. Sada imamo više od 500 prijavljenih sportista, ali nismo počeli još da se bavimo marketingom. To je sledeći korak. Zato smo se i prijavili za ovo takmičenje, jer nam pruža šansu da otputujemo u Tel Aviv, da se sretnemo sa potencijalnim investitorima, ugovorimo možda i neku investiciju i krenemo da razvijamo platformu dalje, da je širimo - kaže za eKapiju Vlaškalin.

(Foto: Gajus/shutterstock.com)


U finalu takmičenja u Beogradu, petočlani žiri (Kosta Andrić ICThub, Jenny Sedov zamenica ambasadorke Izraela u Beogradu, Moriya Kassis osnivač Product of things, Natalija Sandić Innovation Fund i Ivan Filipović 30Hills), imao je zadatak da odabere najbolji startap među pet finalista. Prema rečima zamenice ambasadorke Izraela Jenny Sedov, jedne od članova žirija, to je bio težak zadatak.

- Uvek je teško izabrati najbolje, jer ne govorimo samo o biznisu i ideji, već o ljudima koji predstavljaju ono u šta zaista veruju. Jedna od kategorija koju smo gledali je koncept, zatim koliko je predstavnik startapa sposoban da na putu u Tel Aviv na najbolji način predstavi svoju ideju - objašnjava za eKapiju Sedov.

Prema njenim rečima kriterijumi na osnovu kojih je odabran pobednik bili su značaj koji projekat ima za zajednicu i korisnike, nivo razvoja kompanije, kao i to koliko osnivači veruju u svoje startape i ono što rade.

- Svi ti kriterijumi u kombinaciji, odredili su pobednika ovog takmičenja - dodaje Sedov.


Ovogodišnje takmičenje Start Tel Aviv je četvrto po redu, a organizovala da je Ambasada Izraela u Beogradu u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub.

Osim Globe Scout Me, na Start Tel Aviv takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija FilterApp - vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, Uradi-zaradi - onlajn platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu, Solagro - sa projektom pametnih presa za reciklažu i aplikacija Couch Coach - koja pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu.

Globalne rang liste najboljih savremenih startap ekosistema stano predstavljaju Izrael kao jednu od najboljih lokacija na svetu za preduzetnike i potencijalne investitore, zajedno sa Silikonskom dolinom u Kaliforniji i ekonomskim prestonicama Evrope.

K.S.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.