NavMenu

Dodela zemljišta za jeftine stanove do kraja 2014.

Izvor: Beta Utorak, 13.05.2014. 16:03
Komentari
Podeli

Direktor građevinskog preduzeća "Napred" iz Beograda Dobroslav Bojović izjavio je da bi do kraja ove godine trebalo da počne dodela državnog zemljišta građevinskim firmama za izgradnju jeftinih stanova.

- Jeftina stanogradnja - da, ali strogo vodeći računa gde i na kojoj lokaciji. To je bio naš predlog, a Vlada se s tim složila jer ne želimo da ugrozimo investitore koji su već uložili novac u stanogradnju - rekao je Bojović nakon sastanka predstavnika građevinske industrije s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Jeftina stanogradnja zahteva jeftine lokacije, a to nisu, kako je objasnio Bojović, centar grada, prva, druga i treća zona, već periferni delovi grada.

- Vlada će ići s besplatnim zemljištem, ali u perifernim, rubnim delovima grada, s obzirom da su kupci većinom niskobudžetne strukture. U skladu s tim će biti određen i kvalitet gradnje i stepen i kvalitet izvedenih završnih radova - rekao je Bojović.

Dodao je da se prvi rezultati dogovora mogu očekivati krajem godine, kada će početi dodela zemljišta firmama za izgradnju jeftinih stanova.

Vučić, koji je danas razgovarao sa bankarima, predstavnicima stranih kompanija i građevinskih firmi, istakao je da mu je najteži bio sastanak sa građevinarima, jer je ta industrija u veoma teškom stanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2024.  |  Energija, Građevina

Gotov prostorni plan za projekat koji će Srbiju osloboditi zavisnosti od Janafa - Ovo je detaljna trasa naftovoda od granice s Mađarskom do Novog Sada

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na javni uvid Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora naftovoda granica Mađarske-Novi Sad, sa elementima detaljne regulacije. U dokumentu koji je uradio Zavod za urbanizam Vojvodine, a čiji je investitor Transnafta AD Pančevo, data je detaljna trasa budućeg naftnog koridora čiji je cilj da Srbiji obezbedi diverzifikaciju u oblasti snabdevanja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.