NavMenu

Kosančićev venac u Beogradu dobiće još 70.000 kvadrata zemlje pogodne za krupna investiciona ulaganja

Izvor: Danas Sreda, 17.01.2007. 10:11
Komentari
Podeli


Proširenje Karađorđeve ulice, izgradnja memorijalnog centra na mestu Narodne biblioteke, novo stepenište, uređenje priobalja i novih 70.000 m2 građevinskog zemljišta, najkrupnije su novine predviđene nacrtom plana detaljne regulacije za prostornu celinu Kosančićevog venca u Beogradu.

Nacrt ovog plana predstavljen je juče (16. januar 2007. godine) u SO Stari grad.

Prema rečima Vere Mihaljević iz Urbanističkog zavoda, novim regulacionim planom za ovaj deo grada predviđeno je da se rekonstruišu objekti od istorijskog značaja koji se nalaze na Kosančićevom vencu. Međutim, zbog klizišta koje se pojavilo prioritet je sanacija same padine.

Novim regulacionim planom taj deo Beograda, uz postojećih 100.000 m2, dobiće još 70.000 m2 građevinskog zemljišta. Najatraktivnije lokacije za buduće investitore nalaze se u zoni Karađorđeve i dela Pariske ulice.

Na juče održanoj javnoj raspravi moglo se čuti i to da cene pojedinih parcela građevinskog zemljišta u ovom delu grada dostižu i cenu od čak 2,5 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.