Izvor: eKapija | Sreda, 06.12.2006.| 18:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Colliers posredovao pri zaključenju ugovora o najvećoj američkoj investiciji na Balkanu - Najveći biznis park u regionu prodat je za 180 mil EUR

Philip Bay

Colliers International Bugarska je sklopio finalni ugovor o prodaji za biznis parka Sofija (www.businesspark-sofia.com). Ovaj ugovor prema kome Gramecy, američka kompanija za upravljanje investicijama, vrši kupovinu biznis parka od nemačke građevinske kompanije Lindner, je najveća investicija u oblasti nekretnina u Bugarskoj i najveća američka investicija u komercijalne nekretnine na Balkanu. Postignut je u saradnji sa Colliersom Nemačka i vredi ukupno 180 miliona eura.

Philip Bay

Biznis park Sofija je najveći biznis park u regionu. Dizajniran kao “grad unutar grada”, prostire se na preko 220,000m2 sa ukupnom izgrađenom površinom od 330,000m2, i sadrži 35 zgrada, 198 kompanija, 5000 zaposlenih i 2000 posetilaca dnevno. Po završetku, ovde će se nalaziti 400 kompanija i 10,000 zaposlenih.

Colliers International Bugarska je bio ekskluzivni agent za iznajmljivanje prostora u Biznis parku Sofija i posredovao je pri prodaji. “Veličina ove transakcije predstavjla prekretnicu na investicionom tržištu u Bugarskoj”, rekao je Philip Bay, Regionalni direktor Colliersa International u jugoistočnoj Evropi. “Prošlo je vreme kada je par stanova prodatih na Crnom moru predstavljalo veliku investiciju. Bugarska je sada postala ozbiljna prilika za investitore sa obe strane Atlantika.”

Philip Bay

Direktor Colliersa International u Bugarskoj, Atanas Garov, pozdravio je objavljivanje ove vesti. Tom prilikom je izjavio “Veoma nam je drago, pre svega zato što smo mi odigrali veliku ulogu u uspehu Biznis parka Sofija. Colliers je bio uključen u projekat od samog početka, osiguravši vodeću poziciju za biznis park i postignuvši punu popunjenost objekata.”

Colliers International jugoistočna Evropa dobio je nagradu Konsultant godine za 2005. za jugoistočnu Evropu.

Kontakt informacije: Georgi Kirov, Menadžer, Investment and Corporate Advisory Services, Colliers Bugarska. Tel: +359 2 9769976. Email: georgi.kirov@colliers.com

Napomena Colliers International je u svetu vodeće partnerstvo nezavisnih kompanija koje se bave nekretninama. Organizacija ima 9,327 zaposlenih u 251 kancelariji u 54 zemlje. Na globalnom nivou, Colliers upravlja sa 55,344,717 kvadratnih metara prostora i ima prihod od 1,442,478,223 dolara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.