NavMenu

Budva dobija kompleks vredan 55 mil EUR - Do leta 2013. završetak prvog apart-hotela sa 5 zvezdica na Jadranu

Izvor: eKapija/Vijesti Ponedeljak, 10.09.2012. 12:27
Komentari
Podeli

Budući izgled "Tre cane"Budući izgled "Tre cane"

Prvi apart-hotel sa pet zvezdica na Jadranu, investicija vredna 55 mil EUR, luksuzni kompleks "Tre cane" pored Jadranskog sajma u centru Budve, biće u potpunosti završen do naredne sezone, do kada će biti i kompletirana i treća, najveća građevina u metropoli turizma.

Kompleks, koji gradi podgorička kompanija "Fab live", na samo pedesetak metara od mora, predstavljaju tri kule, dve staklene od po osam spratova koje su uveliko završene, kao i centralna četrnaestospratnica, koja se privodi kraju i koja predstavlja okosnicu budućeg hotelskog kompleksa.

Budući vlasnici apartmana u hotelu, kojim će gazdovati posebna kompanija, moći će, u dogovoru sa menadžmentom, da ih izdaju u vreme kad ih ne koriste i tako vraćaju novac koji su uložili u njihovu kupovinu. Time će Crna Gora dobiti nov sistem funkcionisanja hotela, koji je odavno prepoznat u vodećim svetskim destinacijama.

Budući izgled "Tre cane"Budući izgled "Tre cane"

- Hotel se prostire na oko 37.000 kvadrata bruto površine i čine ga dve podzemne garaže, zajedničko prizemlje sa kojeg se uzdižu tri zasebne kule, centralna od 14 i dve manje kule od po osam spratova. Kompleks čini 275 luksuznih apartmanskih jedinica, različitog tipa i površine. Unutar apartmana se postavljaju podovi od belog američkog hrasta i merbaua, uz kombinaciju mermera i granita.

Uz garanciju najbolje stolarije, ulazna vrata će biti sigurnosna sa postavljenom kontrolom ulaza. Kompletan prostor sve tri kule ima ugrađen zaštitni sistem od štetnih gasova, video nadzor, poseban sistem protivpožarne zaštite, kao i postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Jedan od noviteta je i sistem kontrole pristupa apartmanima, privatnoj garaži i liftovima, što dodatno garantuje bezbednost budućim stanarima i gostima hotela - kazao je za "Vijesti" predsednik kompanije "Fab live" Jovan Popović.

Apart-hotel će objedinjavati tržni, velnes, spa i kongresni centar, a svakako je najatraktivniji bazen površine stotinu kvadrata, koji će biti na poslednjem spratu najveće kule.

Budući izgled "Tre cane"Budući izgled "Tre cane"

- Kada je reč o menadžment uslugama, svim klijentima recepcija je na usluzi 24 sata. Hotel će raditi tokom cele godine - rekao je Popović. On je dodao da će biti moguće da se iznajmi i mesto u garaži, kao i prostor i oprema multimedijalne kongresne sale.

- Tu su i usluge auto-perionice i benzinske stanice, korišćenje vešernice, a postojaće i posebna služba koja će voditi računa o održavanju i opravci zajedničkih prostorija, fasade i garaže. Brinuće se i o zelenim površinama i sportskim terenima u okviru kompeksa. Svakako, ko poželi, tu smo da za njega uredimo i opremimo apartman za šta je zadužena renomirana italijanska kompanija "Galimberti" sa 65 godina tradicije i iskustva u tom poslu - kazao je Popović.

Budući vlasnik nekretnine u tom kompleksu je dužan da plaća mesečne obaveze za održavanje u iznosu od 1,5 EUR po kvadratu za apartmane i 0,60 EUR za poslovne prostore, kao i 5 EUR po parking mestu i 7 EUR po kubiku tople vode koju će dobijati putem solarnog sistema.

Potrošnja struje manja za 70%

"Tre cane" je, kako je rekao Popović, prva "zelena građevina" u Crnoj Gori jer su prilikom njene izgradnje u potpunosti poštovani svi principi energetske efikasnosti.

Budući izgled "Tre cane"Budući izgled "Tre cane"

- Uz primenu energetski efikasnih materijala, aparata, najsavremenijih sistema i tehnologije koji su dostupni na tržištu, naš cilj je bio da se smanji utrošak energije. "Tre cane" imaju sve preduslove za efikasno korišćenje obnovljivih izvora energije. Mi smo otišli korak dalje u ekološkom i finansijskom procesu buduće eksploatacije objekta. Struktura fasadnih zidova, protivpožarnih aparata i pregradnih zidova, predviđena je kao sistem niskog koeficijenta toplotne provodljivosti. Prema proračunima, štedi se oko 68% energije, u odnosu na ono što je potrebno u klasičnoj potrošnji - naglasio je Popović.

Sistemi u apartmanima

Kako je navedeno na sajtu "Tre cane", svi apartmani imaju sisteme protivpožarne zaštite - sprinkler sistem, multi-split sistem grejanja i hlađenja "Carrier i Daikin", podno grejanje u kupatilima, elektrooprema "Siemens" i "Ave" kao i strukturalni kablovski sistem (telefon, Internet, IPTV, VoIP servis), RTV/SAT, automatsku dojava požara, video interfon i video nadzor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.