NavMenu

Razvršje gradi četiri stambene zgrade, tržni centar i hotel u Podgorici

Izvor: Dan Petak, 10.02.2017. 12:15
Komentari
Podeli
(Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Na mestu nekadašnjeg preduzeća Servisimport u Ulici 4. jula u Podgorici uskoro bi trebalo da počne izgradnja četiri stambene zgrade, a kasnije hotela i šoping centra.

Investitor je podgorička kompanija Razvršje. Prema rečima Saše Lekovića, vlasnika Razvršja, kompleks će biti urađen na parceli od 900.000 kvadrata, a u toku su pripremni radovi.

- Pripremne radove smo počeli, a to podrazumijeva čišćenje lokacije i ograđivanje. Na tom prostoru radićemo četiri zgrade, tržni centar i hotel. Zgrade će imati poslovne prostore u prizemlju, četiri sprata i mansardu i sve to oko 16.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora - dodao je on.

- Sa izgradnjom šoping centra nećemo početi ni za 2-3 godine, jer ćemo u prvom bloku raditi zgrade - kaže Leković i navodi da će tržni centar biti veličine 120.000 kvadrata, a hotel 200.000 kvadrata.

On je istakao da je vrednost investicije velika i da je šoping centar kakav planiraju da grade potreban Podgorici.

- Mi smo prepoznatljivi po kvalitetu i mislim da ćemo ponuditi nešto jako kvalitetno građanima. Takođe, radićemo i parkinge, imaćemo veliki broj parking mesta i podzemnih garaža. Nećemo zaboraviti na zelenilo, tako da će biti puno zelenih površina. Uradićemo park za najmlađe, jer ne želimo ni njih da zaboravimo kada budemo radili ovaj kompleks - kazao je Leković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.