Izvor: Cafe Montenegro | Ponedeljak, 25.04.2016.| 09:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Crna Gora dobija prvi hotel "One&Only" u Evropi - Azerbejdžanski "Azmont" ulaže 650 mil EUR u kompleks "Portonovi"

Izgradnja prvog "One&Only" hotela u Evropi zvanično je počela u petak u sklopu projekta "Portonovi resort", u koji će, prema rečima predstavnika "Azmont Investmentsa", biti ukupno uloženo 650 mil EUR.

Predsednik Odbora direktora "Azmont Investmentsa", Ahmet Erentok, kazao je da je kompanija do kraja marta uložila skoro 164 mil EUR.

On je rekao da hotel predstavlja sastavni deo rizorta "Portonovi", pri čemu je kompanija "One&Only" savršen partner za destinacije jedinstvenog luksuznog odredišta koje će privlačiti posetioce i stanovnike iz celog sveta.

- Imaćemo prestižne brendove, luksuzne stanove i vile, a planiramo da obnovimo crkvu koju ćemo koristiti kao jednu interesantnu lokaciju za proslave venčanja - precizirao je Erentok.

On je dodao da na projektu sarađuju sa brojnim poznatim dizajnerima, konsultantima i građevinskim kompanijama, od kojih je jedna od najboljih, italijanska "Impresa Pizzarotti" zadužena za glavni deo građevinskih radova.

Predstavnik "Azmont Investmentsa", Anhel Rodrigez rekao je da su naporno radili na tome da dobiju savršen jedinstven proizvod, kao i da kombinuju postojeće i domaće sa onim što je novo.

- Doveli smo fantastične brendove, imaćemo prestižne butike, raznoliku lepezu luksuznih stambenih jedinica - kazao je Rodrigez.

Rizort na 138.000 m2 čine hotel "One&Only" sa 112 soba, uključujući "Henri Chenot Spa", marinu sa 223 veza za superjahte, niz različitih segmenata koji uključuju Donje i Gornje selo, pristan, a raspolažu i sa 1,8 kilometara obale.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.