NavMenu

U jeku pripreme za izgradnju tržnog centra "Belgrade Plaza" - Završetak projekta u prvoj polovini 2017. godine

Izvor: Beobuild Utorak, 27.10.2015. 13:44
Komentari
Podeli
Idejno rešenjeIdejno rešenje
Kako je proletos projekat tržnog centra u Višnjičkoj ulici dobio građevinsku dozvolu, već u avgustu počeli su pripremni radovi na građevinskoj parceli. Pošto je reč o prostoru nekadašnje fabrike sportske opreme "Sport star" na Karaburmi, zemljište je bilo zauzeto objektima ovog preduzeća, pa je prvi korak bilo raščišćavanje terena i uklanjanje postojećih zgrada. Većina uklonjenih objekata bila je privremenog karaktera, međutim u sklopu parcele je i velika zgrada čije je uklanjanje u toku.

Od avgusta do kraja oktobra sa ovog zemljišta uklonjeno je više od 20 objekata, najčešće privremenih montažnih baraka. Na barakama su se mahom nalazile azbestne ploče, pa je materijal posebno odvojen i u skladu sa propisima pripremljen za odlaganje. Sada je u toku rušenje fabričke zgrade koja predstavlja nešto veći izazov, pošto se radi o betonskoj strukturi sa oko 13.000 m2 bruto prostora. Hidraulični čekići polako skidaju delove objekta, a očekivano je da svi radovi na rušenju budu završeni u decembru 2015. godine.

Narednog meseca (novembar) kreće druga faza koja podrazumeva zemljane radove, pobijanje šipova i izgradnju potporne konstrukcije. Paralelno teče i tender za glavnog izvođača, dok bi radovi na konstrukciji objekta trebalo da krenu početkom sledeće godine. Završetak projekta očekuje se u prvoj polovini 2017. godine.

Konačno rešenje ovog tržnog centra ima 61.000 kvadrata bruto izgrađene površine sa 32.335 kvadrata prodajnog prostora raspoređenog na tri nivoa. Na dva nivoa nalaziće se prodajni prostor, dok je na trećem nivou planiran rekreativno-zabavni sadržaj, uključujući bioskop i brojne ugostiteljske objekte sa pogledom na Dunav.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.