NavMenu

Miodrag Kostić ustupio porodičnu kuću Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.06.2013. 16:10
Komentari
Podeli

Roditeljska kućaRoditeljska kuća

Predsednik "MK Grupe", Miodrag Kostić, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, za potrebe lečenja, a donacija je realizovana uz pomoć Vlade Vojvodine, saopštila je danas "MK Grupa"

Kuća koju će deca ubuduće koristiti prostire se na 1.400 kvadrata. Pored velikog broja soba, poseduje zajednički dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, prostor za rehabilitaciju, igraonicu, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište sa 16 ari placa. Kuća je vredna 1,5 mil EUR.

Ovaj humanitarni projekat sproveden je uz podršku Vlade Vojvodina, koja se obavezala da će kuću nameniti za trajno smeštanje dece pri Službi za hematologiju i onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Roditeljska kuća osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama.

- NURDOR je pre nekoliko godina pokrenuo inicijativu otvaranja Roditeljskih kuća u gradovima u kojima se deca leče od malignih bolesti. Zahvaljujući tome, sada postoje 2 roditeljske kuće u Beogradu, jedna u Nišu i jedna u Novom Sadu, čime je u mnogome olakšan dugotrajan i mučan proces lečenja – izjavila je Joland Korora, članica Upravnog odbora NURDOR-a i majka izlečenog deteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.