Izvor: eKapija | Petak, 17.12.2010.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemačka pomoć stiže u Kraljevo - Uručen prvi deo pomoći najugroženijim domaćinstvima

Najznačajniji predstavnici nemačkih institucija i kompanija, na čelu sa nemačkim ambasadorom, uručili su u četvrtak, 16. decembra 2010. godine prvi deo nemačke pomoći najugroženijim domaćinstvima Kraljeva.

Neposredno nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Kraljevo, Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru i Nemačko poslovno udruženje u Beogradu u saradnji sa Ambasadom Nemačke u Srbiji i nemačkom humanitarnom nevladinom organizacijom HELP, kao prva inostrana zajednica u Srbiji, zajednički su organizovale akciju za pomoć najugroženijem stanovništvu pod nazivom "Solidarnost za Kraljevo". Dosadašnja prikupljena sredstva iznose više od 5.000.000 dinara, od čega je samo nemačka vlada kroz hitnu pomoć donirala 25.000 EUR dok su preostala sredstva stigla i još uvek pristižu od društveno odgovornih nemačkih i austrijskih kompanija i institucija, koje posluju u Srbiji i Nemačkoj.

Sredstvima koja su do sada stigla u okviru pomenute akcije organizacija HELP de kroz projekat "Pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu" podržati socijalno ugrožena domaćinstva čiji su stambeni objekti teško oštećeni. Pomoć se ogleda u isporuci građevinskog materijala, koji će, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, dobiti okvirno 15 domaćinstava.

Građevinski materijal, čija vrednost varira u rasponu od 500 do 3.500 EUR, biće dodeljen na osnovu izrađenih projekata sanacije od strane licenciranih inženjera, koje je odabrao Grad Kraljevo.

Jedno od takvih domaćinstava je i porodica osamdesetrogodišnjeg Radovana Veskovića, iz Sirče.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.