NavMenu

Nataša Šarčević, Direktor marketinga i inovacija u kompaniji Atlantic Štark - Marketing je kormilar kompanije!

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 06:58
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Marketing mreža/Printscreen)
Nataša Šarčević, Direktor marketinga i inovacija u kompaniji Atlantic Štark, dobitnica je Mark Awards priznanja u kategoriji CHIEF MARKETING OFFICER OF THE YEAR, koje dodeljuje Marketing mreža, najuspešnijim stručnjacima iz kompanija u Srbiji.

Kako biste ocenili razvoj tržišta marketinških komunikacija u Srbiji u poslednjih godinu dana?

- Komunikacija je postala dominantno dvosmerna, jer sada i potrošači imaju svoje medije putem kojih utiču na brendove i celo tržište. Samim tim komunikacija je intenzivnija, a svaka napisana ili izgovorena reč može uticati na percepciju brenda i zato se mora pratiti 24/7.

Koliko je danas izazovno voditi marketinške komunikacije jedne od najvećih kompanija u Srbiji?

- Kada izazova nema, mi marketingaši ih smislimo. Samo tako je interesantno raditi ovaj posao, jer se tako ostvarujemo kroz male i velike pobede. Atlantic Štark je ušao u ciklus velikih kapitalnih investicija koji će u narednom periodu osvežiti i unaprediti portfolio svih proizvodnih kategorija. Zato nam izazova ne manjka, a privilegija je biti član tima koji ima tako značajnu ulogu za budućnost Štarkovih brendova.

Kako biste opisali REMARKABLE brend današnjica?

- Remarkable je brend koji generiše toliko jake emocije kod potrošača da ih je teško nadomestiti bilo kojim drugim sličnim proizvodom ili uslugom. Tehnički preduslov izuzetnosti je jedinstvenost u nekom području, a zadatak dobre komunikacije je da jedinstvenost pretvori u posebnost i inspiriše privrženost. Kada sve to imamo, dolazi i poslovni uspeh. Samo, uspeh je danas kratkog daha, da bi on trajao, brend stalno mora da istražuje i radi na sebi, mora da se menja i iznova pronalazi novi način da upotpuni živote svojih potrošača. Štarkovi brendovi, Smoki i Bananica, su najbolji dokaz da je izuzetnost dostižna, ali i da može biti dugotrajna.

U kojoj meri danas marketinške aktivnosti utiču na ukupne poslovne rezultate kompanije?

- Preduslov dobrih poslovnih rezultata je strategija utemeljena na dubinskoj analizi tržišta, trendova i potrošača za koje je zadužen marketing. Ono što danas posebno izdvaja kompanije, kod donošenja strateških odluka, jeste način na koji dostupne informacije koristi i prenosi internoj i eksternoj javnosti, a uspešne kompanije su našle pravi način za to.

Ako je marketing kormilar kompanije, zašto se, kada kriza nastupi, prvo seku marketing budžeti?

- Ako je marketing kormilar, onda on doborovoljno seče marketing budžete, jer je predvideo prejake talase za njegov čamac ili tim koji vodi. Bitno je opstati i sačekati pravi trenutak.

U moru sličnih kampanja i informacija, kako ispričati drugačiju priču, a ostati dosledan brendu?

- Ne smatram da je neophodno biti drugačiji, samo je jako bitno pogoditi pravu potrebu i jasno ukazati na nju. Ljudi danas imaju previše izbora, teško je proceniti koji su pravi, neki vole da eksperimentišu, kada je rizik mali… Ipak svi cene siguran izbor, a samo je jedan flips jedinstvenog ukusa sa kojim nema greške već 50 godina.

Šta za Vas znači Mark Awards priznanje i kako će ono uticati na Vašu dalju karijeru?

- Mark Awards je najznačajnije priznanje u mojoj dosadašnjoj karijeri i daje mi vetar u leđa da još upečatljivije nastavim dalje. Ovo priznanje pokazuje i koliko je sjajan tim marketingaša i inženjera koji vodim. Volim ih mnogo jer me uče, dopunjuju i inspirišu kako da razvijamo Štark za novih 100.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.