NavMenu

Nova toplana u Boru gradiće se kroz javno-privatno partnerstvo

Izvor: Ist media Utorak, 17.11.2020. 09:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Članovi gradskog veća u Boru usvojili su predlog odluke o početku realizacije javno-privatnog partnerstva u projektu izgradnje nove toplane koja će za svoj rad koristiti obnovljive izvore energije.

- Grad Bor dobio je podršku Vlade Srbije da pokrene ideju javno-privatnog partnerstva čime bi država pomogla u rešavanju dela dugovanja prema državnim javnim preduzećima, ali i otpisa dela kamate, dok dugovanja JKP Toplana neće pasti na teret grada, nego javno-privatnog partnerstva - obrazložio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da će obaveza javno-privatnog partnerstva biti projektovanje i izgradnja nove toplane kao i distribucija toplotne energije po zagarantovanim cenama koje propisuje Republika Srbija.
Firme:
Grad Bor Grad Bor
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.