NavMenu

Oktobarski zdravstveni dani u Kragujevcu 30. oktobra i 1. novembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.10.2014. 10:02
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Trideset i deveti Oktobarski zdravstveni dani biće održani od 30. oktobra do 1. novembra i Kragujevcu, u organizaciji okružne podružnice Kragujevac Srpskog lekarskog društva.

Tema ovogodišnjih Zdravstvenih dana biće Savremeni principi dijagnostike i lečenja u gastroenterohepatologiji i ortopediji, a mesta održavanja su hotel Kragujevac i Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu.

Od brojnih predavača učesnici će imati prilike da čuju više o temama kao što su konzervativni tretman krvarenja iz gornjih partija digestivnog trakta, hirurško rešavanje krvarećih ulkusa, rizik za nastanak karcinoma kod obolelih od zapaljenskih bolesti creva, ali i uloga medicinskog tehničara u endoskopskim procedurama u gastroenterologiji, značaj ortopedske hirurgije u svetu i u našoj zemlji i biomehanička istraživanja i kompjutersko modeliranje u ortopedskoj hirurgiji.

Osim predavanja, biće organizovane i stručne radionice, u sklopu kojih će biti reči o endoskopskoj ultrasonografiji submukoznih lezija želuca, endoskopskim metodama zaustavljanja krvarenja iz gornjih partija GIT-a, endoskopskom uklanjanju polipa debelog creva, kao i endoskopskom nalazu u zapaljenskim bolestima debelog creva.


Učesnici na Oktobarskim zdravstvenim danima imaće priliku da steknu značajna nova znanja, veštine i stavove, a predavanja i radionice namenjeni su lekarima, farmaceutima, stomatolozima, biohemičarima, studentima biomedicinskih nauka i medicinske sestrama i tehničarima.

Odlukom Zdravstvenog saveta Srbije ovaj skup je akreditovan kao domaći kongres 1. kategorije. Za predavače je predviđeno po 13 bodova, za usmene prezentacije radova 11 bodova, za poster prezentacije devet bodova, a za slušaoce po sedam bodova, prenosi Pharma Network.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.