NavMenu

Novi proizvodi iz fabrike fiberglasa u Boru - Pogon osvaja i tržište rezervoara otpadnih voda

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.07.2014. 15:47
Komentari
Podeli
Radionica za proizvodnju elemenata od fiberglasa, u sastavu RTB "Bor", nastavlja da širi asortiman proizvoda, prenosi "Radio-televizija Bor".

S obzirom na to da je fiberglas "materijal budućnosti" - izuzetno otporan na habanje, kiseline i veoma čvrst, u RTB "Bor" su još polovinom prošle godine krenuli da razvijaju i šire proizvodni program. Počela je izrada elektrolitičkih obloga debljine 7 milimetara, koje se stavljaju u betonske kace u pogonu Eleatmktroliza. Upravo se izrađuje 24 komada, a u planu je da se zamene sve obloge u elektrolitičkim ćelijama. Njih ima ukupno 1.300, a kompletna zamena mogla bi da bude završena za pet godina. Od 25. juna u radionici za izradu elemenata od fiberglasa počela je i sanacija prihvatnog rezervoara otpadnih voda, za potrebe Fabrike sumporne kiseline, prenosi "Radio-televizija Bor".

U radionici fiberglasa kažu da će dalji razvoj proizvodnje, osim cevi velikih prečnika i elektrolitičkih ćelija različitih debljina, biti usmeren na izradu rezervoara različitih dimenzija. Takođe, javljaju se zainteresovani i za oluke i rezervoare otpadnih voda, jer su potrebni svakom industrijskom objektu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.