NavMenu

Nemački "Motoo" proširuje mrežu u Srbiji - Ugovor o franšizi potpisalo već 14 autoservisa

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.07.2014. 16:04
Komentari
Podeli

Potpisivanjem ugovora o franšizi sa kompanijom "Motoo" , jednim od najpoznatijih nemačkih autoservisnih koncepata, ovog leta će zvanično početi da radi prvi servisi po nemačkim standardima i u Srbiji. Visoke tehnološke i organizacione standarde za pristupanje ovoj mreži do sada je ispunilo 14 autoservisa, a plan je da se u naredne tri godine potpišu ugovori sa maksimalno 80 geografski ravnomerno raspoređenih autoservisa na teritoriji Srbije.

Kako je istaknuto na prezentaciji rukovodsta ove kompanije, zahvaljujući ovom udruživanju nezavisnih autoservisa, vozači u našoj zemlji će dobiti garanciju da su u njihova vozila ugrađeni kvalitetni rezervni delovi renomiranih svetskih proizvođača, dok će "Motoo" servisi moći da koriste znanja i iskustva nemačkog tržišta što im daje mogućnost stalnog usavršavanja usluge.

- U Srbiji postoji određeni broj autoservisa koji već sada ispunjavaju naše uslove, ali postoji i veliki broj onih koji će visok nivo usluživanja dostići prilično brzo, onda kada im se olakša pristup svim potrebnim informacijama. Pomenuti autoservisi su u stanju da vozačima pruže kvalitetnu uslugu, ali ih vozači ne mogu lako uočiti u velikom broju drugih servisa - istakao je Philipp Hess (Filip Hes), vlasnik kompanije "Hans Hess", u okviru koje je nastao "Motoo" koncept. On je dodao da zbog svega navedenog, oni procenjuju da je upravo tržište Srbije jedno od onih koje je pogodno za širenje njihove franšize.

- Verujem u to da će od širenja "Motoo" servisnog koncepta korist imati i njegovi članovi i naša kompanija, ali i da ćemo zajedno dati doprinos povećanju bezbednosti na putevima u Srbiji - rekao je Hess.

- Brz tehnloški razvoj u autoindustriji ispred svakog autoservisa postavlja zahtev za neprekidnim usavršavanjem i samo oni koji su u stanju da u kontinuitetu ispunjavaju te zahteve mogu vozačima da pruže zadovoljavajući kvalitet usluge. Zbog toga nam je izuzetna čast što su naši partneri prepoznali potencijal naših servisera i doprineli da vozači u Srbiji dobiju praktično isti kvalitet servisne usluge kao i vozači u Nemačkoj - rekao je Marko Stefanović, menadžer servisnog koncepta "Motoo" u Srbiji .

Stefanović je rekao i da je jedna od prednosti servisnog koncepta i ta što nam "on omogućava da do znanja, opreme i visokog nivoa usluge dolazimo na mnogo racionalniji način, nasuprot veoma teškom putu koji treba da prođe samostalni auto servis".

- To znači da uz manje utrošenog vremena i manje utrošenog novca mogu da se postignu maksimalni efekti.

"Motoo" auto servis je servisni koncept čiji je vlasnik nemačka kompanija "Hans Hess" i koji predstavlja organizovano udruženje nezavisnih radionica, autoservisa i autocentara. Ovaj servisni koncept konstantno se unapređuje i širi već 10 godina, a samo u Nemačkoj "Motoo" objedinjuje više od 180 servisa i 58 manjih kompanija koje mogu da servisiraju gotovo sve marke vozila. Autoservisi u Srbiji koji su ušli u ovaj franšizni lanac biće vidljivo označeni prepoznatljivim logotipom "Motoo" i imaju obavezu da pri popravci ili zameni ugrađuju isključivo rezervne delove renomiranih proizvođača, prate tehničko-tehnološke inovacije i stalno unapređuju kvalitet pružene usluge.

Ugovor o primanju "Motooo" franšize potpsiali su Mile Đurović iz beogradske kompanije "Forma auto centar", Ivan Ranković iz "Auto keš centra", Dejan Mihailović iz novosadske "DDM Company", Vlada Cvijetić iz "Poljoauta" (Šid), Živko Marković iz novosadske firme "Trio Motors" i Slobodan Stanišić - "Stanišić" (Futog).

U toku je i potpisanje partnerskih ugovora i sa kompanijama "Poljoauto (Pirot), "Top Auto" (Leskovac), "Vlajkov plus" (Zrenjanin), "Autocentar Kusi" (Zaječar), "Zatežić auto servis" (Čačak), Auto servis "Dule" (Nova PAzova), "Auto shop i auto servis" (Pirot), kao i sa servisom "Marčetić" iz Pančeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2023.  |  Industrija, Zdravstvo

Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu

Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Fajzer (Pfizer) Srbija danas su potpisali Memorandum o razumevanju, kao potvrdu partnerstva u okviru novog bio-ekonomskog centra u Beogradu pod nazivom BIO4 kampus. Taj centar okupiće akademiju, privatan sektor, startap kompanije i sve druge relevantne činioce, kako bi Srbija postala poznata po inovacijama i nauci, navodi se u saopštenju Fajzera. Premijerka Ana Brnabić je na potpisivanju memoranduma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.