NavMenu

Potpisan ugovor o izgradnji objekta za socijalno stanovanje u Šapcu

Izvor: eKapija Utorak, 01.07.2014. 08:29
Komentari
Podeli

Predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Centra za socijalni rad Šabac, Hausing centra i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potpisali su u Gradskoj kući Ugovor o saradnji na projektu "Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata u Srbiji i zatvaranje kolektivnih centara".

Donator sredstava neophodnih za izgradnju i opremanje objekta za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u iznosu od 700.000 EUR je Evropska unija, a Hausing centar učestvuje u projektu sa donacijom od 35.000 EUR. Grad Šabac obezbeđuje komunalno opremljeno građevinsko zemljište, dok će Centar za socijalni rad upravljati objektom i pružati dodatnu podršku korisnicima stanova, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Objekat će biti izgrađen na lokaciji Kamenjak u Šapcu. Sadržaće 36 stanova površine od 30 do 60 kvadratnih metara, sa osnovnom opremom i nameštajem, kao i jedan zajednički boravak. Dvadeset odsto stanova koristiće socijalno ugroženo lokalno stanovništvo, a ostatak je namenjen potrebama izbeglih i interno raseljenih lica i porodica, kao i povratnika po Sporazumu o readmisiji koji su smešteni u Kolektivnom centru Varna. Završetak izgradnje planiran je za avgust 2015. godine.

- Jedan od prioriteta politike Grada Šapca je socijalna politika. Cilj nam je da se sva lica sa teškim životnim problemima socijalno integrišu i nastave da žive kao deo društvene zajednice - naglasio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Kao rezultat projekta očekuje se uspešna socijalna integracija kroz dva oblika stambenih rešenja – stanovi koji se dobijaju na korišćenje u okviru usluge Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i dodelu montažnih kuća za porodice koje imaju plac u vlasništvu. To bi značilo i zatvaranje kolektivnog centra u Varni

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.