NavMenu

Budući stručnjaci koriste "Autodesk" softver

Izvor: eKapija Petak, 06.06.2014. 13:33
Komentari
Podeli

Kompanija "OSA Računarski inženjering" podržala je republičko takmičenje srednjih mašinskih škola u Srbiji, koje je održano 29. i 30 maja u TŠ "Rade Metalac" u Leskovcu.

Kao generalni distributer "Autodesk" softvera na teritoriji Srbije i Adriatik regiona, OSA je odlučila da najbolje plasiranog učenika koji za rešavanje zadatka koristi "Autodesk Inventor" softver nagradi tablet računarom i "Autodesk" aplikacijama za ovu platformu.

- Ono što nas je svakako obradovalo je da su od 30 učesnika u okviru zadatka Modeliranje 3D mašinskih elemenata i sklopova dva prvoplasirana takmičara koristili "Autodesk Inventor". Kako bi uspešno rešili kompleksan takmičarski zadatak kreiranja 3D modela stare kubure, Milan Gligorijević iz Mašinsko-elektrotehničke škole Bor i Marko Mitić iz TŠ "Rade Metalac" su iskoristili sve prednosti "Autodesk Inventor" softvera za 3D modeliranje - kažu u kompaniji OSA.

Da je "Autodesk" softver prvi izbor za 2D skiciranje i crtanje svedoči i podatak o tome da je u okviru druge kategorije na ovogodišnjem republičkom takmičenju mašinskih škola većina takmičara koristila AutoCAD softver kako bi odgovorili na postavljene zadatke.

Ovogodišnje republičko takmičenje koje je u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednice mašinskih škola Srbije je zapravo najviši nivo ove vrste natecanja mladih mašinaca. Kako bi se plasirali na ovo završno takmičenje, 57 učenika u pomenute dve kategorije su prethodno morali da zabeleže i odlične rezultate na regionalnim takmičenjima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.