NavMenu

Na mestu "Kvantaša" nići će nova veletržnica veličine oko 15 hektara

Izvor: Glas javnosti Utorak, 30.01.2007. 12:09
Komentari
Podeli

Beograd je, pored Tirane, jedini grad u Evropi koji nema ni jednu veletržnicu. Portugal, koji je veličine Srbije, ima veletržnicu od 30 hektara, dok Hrvatska, recimo, ima tri. Sa izgradnjom veletržnice u Beogradu, na kojoj bi se snabdevali oni koji kupuju na veliko, hipermarketi, hoteli i bolnice, Srbija bi mogla da postane distributivni centar za Balkan.

- Pre nekoliko meseci napravili smo ugovor sa Svetskom bankom koji se odnosi na izradu elaborata za veletržnicu. Da bi se pristupilo realizaciji tog elaborata, čekamo samo da se sve to potpiše i odobri u Gradu - kaže Gordana Matijašević, direktor JKP "Gradske pijace".

- Planiramo da veletržnica bude na lokaciji postojeće Kvantaške pijace, i ukoliko ona zauzme prostor od 12 do 15 hektara, Kvantaška pijaca, koja zauzima pet hektara, će morati da bude izmeštena ili da ostane u sastavu veletržnice - pojašnjava naša sagovornica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.