NavMenu

Uskoro Savez gradova i opština protiv GMO

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.01.2014. 13:37
Komentari
Podeli

(Foto: Zdravo.ba)
Više od 100 gradova i opština u Srbiji koji su do sada usvojili Deklaraciju protiv genetski modifikovanih organizama (GMO), formiraće Savez gradova i opština koje su usvojile taj dokument, a koji će se priključiti evropskoj borbi protiv GMO.

Predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije Miladin Ševarlić izjavio je za Tanjug da se praktično više od 80%stanovništva koje živi na teritoriji tih lokalnih samouprava izjasnilo protiv GMO.

- Na pragu smo osnivanja Saveza gradova i opština u Srbiji koje su usvojile deklaraciju, a zatim na red dolazi i priključenje tog saveza Evropskoj federaciji bez GMO kako bi se uključili u evropske tokove borbe protiv genetički modifikovanih organizama - kazao je Ševarlić, i dodao da se osnivanje tog saveza očekuje za 15-ak dana

Svaka opština, naveo je, imaće po jednog predstavnika, koji će imenovati i svoje predstavnike u Evropskoj federaciji koju čine 5.000 lokalnih samouprava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.