NavMenu

Narodno pozorište iz Beograda 15. decembra gostuje u Beču sa predstavom "Kir Janja"

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.12.2013. 16:33
Komentari
Podeli

Ansambl Narodbog pozorišta putuje u Beč, gde će u nedelju, 15. decembra 2013. godine u Akcent teatru (Akzent Theater), odigrati predstavu "Kir Janja", koja je nastala po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina.

Glumačku ekipu predvodi Predrag Ejdus, u naslovnoj ulozi Kir Janje – negativnog komičnog junaka kojem je strast prema novcu deformisala ljudski lik. Pored njega, u ovoj komediji karaktera, igraju i Nada Blam (Juca), Milena Đorđević (Katica), Lepomir Ivković (Mišić), Milenko Pavlov (Kir Dima), Srboljub Milin (Petar) i Jovo Bosnić (Pandur).

Predstava je premijerno izvedena 25. decembra 1992. godine, a za sve ove godine od kad se igra dobila je niz značajnih priznanja: 1992. godine proglašena je za najznačajnije ostvarenje u kulturi, osvojila je tri Sterijine nagrade na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, Predrag Ejdus dobija i priznanje publike za najbolje glumačko ostvarenje, prema izboru pozorišnih kritičara i beogradskih novinara, predstava je proglašena za najbolji komad u 1993. godini, u aprilu ove godine, ansamblu "Kir Janje" uručena je nagrada "Zlatni beočug" za trajni doprinos kulturi Grada Beograda za 20 godina uspešnog igranja predstave.

Organizator gostovanja u Beču je Klub srpskih iseljenika u Austriji. Za predstavu vlada veliko interesovanje, naročito među srpskom dijasporom.

Za sve ove godine predstavu je videlo više od 70.000 gledalaca, a gostovala je u Pančevu, Novom Sadu, Vršcu, Lazarevcu, Požarevcu, Boru, Užicu, Prištini, Podgorici, Obrenovcu, Kragujevcu, Negotinu, Šapcu, Ubu, Zaječaru, Boru, Nišu, Beču, Banja Luci, Skoplju, Kumanovu, Čikagu...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura

Gorica i Goran Jovanović, vlasnici jedne od čuvenih rogljevačkih pimnica - Sve prolazi, samo vino ostaje! (FOTO)

Da svako loše vreme iznedri posle i neko dobro, primer je i života i rada Gorice i Gorana Jovanovića iz Rogljeva, danas vlasnika domaćinstva Jovanović i jedne od čuvenih rogljevačkih pimnica u koje danas, prema njihovom kazivanju, dolaze gosti od Kine do Brazila i svake godine ih je sve više, sa raznih strana sveta, a i redovno im se stari gosti vraćaju. A pre samo dve decenije, Goran je bio zaposlen u fabrici u kojoj se zarade ili

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.