NavMenu

Kupovina "Telekoma Srpske" isplatiće se za 10 godina

Izvor: Tanjug Sreda, 06.12.2006. 11:15
Komentari
Podeli

Generalni direktor "Telekom Srbije" Draško Petrović izjavio je da je investicija od 646 mil EUR, koliko je "Telekom Srbije" ponudio za kupovinu "Telekoma Srpske", realna cena koja će se najvećim delom isplatiti za oko 10 godina.

Petrović je rekao da su sredstva za kupovinu "Telekoma Srpske" obezbeđena kombinacijom sredstava "Telekoma Srbije" i kreditnih linija nekoliko banaka, ali nije želeo da iznosi više detalja o tome.

Govoreći o isplativosti te investicije Petrović je naglasio da se zahvaljujući dobiti "Telekoma Srpske", koja iznosi oko 200 mil EUR sa tendencijom stalnog rasta i profitnom stopom većom od 20%, investicija "Telekoma Srbije" isplatiti za oko 10 godina.

Prema njegovoj oceni kupovina "Telekoma Srpske" je izvanredan poslovni potez "Telekoma Srbije" koji će toj kompaniji omogućiti da postane značajan regionalan operater na Balkanu, dodavši da će na taj način "Telekom Srbija" poslovati na prostorima cele BiH, gde je trenutno mobilna telefonija zastupljena sa 45%, a fiksna sa 25%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.