NavMenu

Država razmatra izlazak "Telekoma" na berzu

Izvor: Beta Utorak, 19.11.2013. 15:58
Komentari
Podeli

Ministarstvo privrede Srbije razmatra mogućnost da kompanija "Telekom", koja je u većinskom vlasništvu države, ponudi svoje akcije na Beogradskoj berzi, izjavio je danas savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović.

- Ako treba da se privatizuje "Telekom", možda to treba raditi kroz inicijalnu emisiju hartija od vrednosti, što bi pomoglo i domaćem finansijskom tržištu - kazao je on na 12. međunarodnoj konferenciji Beogradske berze.

Stevanović je istakao da je sve još na nivou ideje, ali je ocenio da bi se takav način izlaska na tržište kapitala državnog preduzeća, ako se pokaže kao dobar, mogao primeniti i na neke druge firme.

On je dodao da bi to dalo i "snažan impuls trgovanju na berzi".

Kako je objasnio, takav način ponude kapitala u trenutnoj situaciji bi bio prihvatljiv, čime bi se izbegao slučaj Telenora, koji se više ne listira i čijom se aktivom ne trguje.

Stevanović je kazao i da bi se inicijalna javna ponuda na berzi za kapital "Telekoma" mogla desiti do kraja naredne godine, ako država tako bude odlučila.

- To nije neizvodljivo - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.