NavMenu

Usvojen rebalans pokrajinskog budžeta - Kasa manja za 3,5 milijardi dinara

Izvor: Beta Sreda, 03.07.2013. 18:09
Komentari
Podeli

Skupština Vojvodine usvojila je u sredu (3. jula 2013. godine) rebalans pokrajinskog budžeta za 2013. godinu, koji će iznositi 77,33 milijarde dinara, što je za 3,5 milijardi manje od originalnog budžeta.

Rebalansom su usklađeni izvori finansiranja budžeta, tako što su ustupljeni poreski prihodi smanjeni za oko 3,2 milijarde dinara, odnosno za oko 22% u odnosu na planirani budžet.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je u sredu poslanicima Skupštine Vojvodine da za smanjenje pokrajinskog budžeta nije kriva pokrajinska administracija.

- Mi danas donosimo rebalans, zato što je on vezan za republički budžet i sticajem nesrećnih okolnosti zasnovan je na mehanizmu koji onemogućuje finansiranje Pokrajine u skladu sa Ustavom - rekao je Pajtić, obrazlažući izmene budžetskih stavki.

Prema njegovim rečima, budžet će biti manji za 3,5 milijardi dinara, jer će Pokrajina ostati bez značajnih sredstava od poreza na dobit preduzeća i poreza na zarade.

Pajtić je rekao da je i pored toga Pokrajina uspela da ostvari znatne uštede, jer je broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji smanjen za 10%, sto će omogućiti dodatnih 370 miliona dinara za poljoprivredu i 422 miliona za finansiranje infrastrukturnih projekata.

Skupština Vojvodine usvojila je i odluku o zaduživanju pokrajine radi dovršetka kapitalnog objekta u zdravstvu - "Kamenica 2", u iznosu od 2,2 milijarde dinara, objavio je RTV.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.