NavMenu

DINKIĆ: Nije realan aranžman sa MMF-om u 2013.

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 01.07.2013. 11:17
Komentari
Podeli

Mlađan DinkićMlađan Dinkić

Ministar finansija i privrede Milađan Dinkić najavio je danas mogućnost finansijskog aranžmana sa Svetskom bankom, kojim bi se kroz podršku strukturnim reformama finansirao budžet, ističući da nije realno da Srbija u 2013. sklopi aranžman sa MMF-om.

- Pokušaćemo da napravimo nešto što ranije nije možda bilo planirano, a to je finansijski aranžman sa Svetskom bankom, kako bi dobili podršku za strukturne reforme i na neki način jeftino finansiranje budžeta u narednom periodu sredstvima Svetske banke - rekao je Dinkić na sednici skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Prema njegovim rečima, Srbija je spremna da nastavi razgovore sa MMF-om, ali on misli da nije realino da se u toku ove godine napravi program sa tom finansijskom institucijom.

- Realnije je da napravimo program sa Svetskom bankom - ocenio je Dinkić, ukazavši da MMF podržava reforme koje se sprovode, ali smatra da treba smanjiti plate i penzije.

- Pokušaćemo da imamo program sa Svetskom bankom, bez programa sa MMF-om, to je ideja - naveo je ministar finansija i dodao da Svetska banka podržava strukturne reforme Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, razgovori sa Svetskom bankom, koja je zainteresovana za program sa Srbijom, nastavljaju se u narednim nedeljama.

- Što se tiče investicionih projekata, imamo dovoljno zaključenih kredita, koje treba protrošiti, a sa Svetskom bankom razgovamo o finansijskom aranžmanu - da oni podrže budžet kroz podršku strukturnim reformama - precizirao je Dinkić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Industrija

Bankrotirao popularni srpski brend

Popularni brend Ivica i Majica danas je na svojoj zvaničnoj stranici na fejsbuku objavio bankrot. Na svojim društvenima mrežama oni su podelili video u kojem su napisali da je došlo do kraja njihovog poslovanja. "Kraj jedne bajke" stoji u opisu ovog videa. Radnja koja se nalazi u centru grada oblepljena je natpisom na kom piše bankrot. Vladimir Nićiforović, vlasnik ove kompanije za Blic Biznis kratko je prokomentarisao da je najveći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.