Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.10.2006.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privredni dan Srbije u Štajerskoj

U okviru predstavljanje srpske privrede na 100. međunarodnom jesenjem sajmu u Gracu, danas (5. oktobar 2006. godine) je na tom sajmu održan poslovni dan Srbije i konferencija na temu: "Investiciona klima u Srbiji" .

Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom "U.S. Steel" pripremila je prezentaciju, kao i sve neophodne informacije kako bi ohrabrila strane investitore za veće prisustvo u Srbiji. Pored zakonske regulative iz ove oblasti, potencijalnim investitorima je predstavljena strategija i procedura privatizacije u Srbiji, uz navođenje nekih pozitivnih primera i uspešnog poslovanja inostranih kompanija.

Osim generalnog konzula Srbije u Gracu Sonje Asanović-Todorović, na konferenciji su učestvovali i rukovodilac Centra za međunarodnu internacionalizaciju PK Štajerske Demetrius Simitis, regionalni direktor za JIE Privredne komore Austrije Georg Krauhenberg, izvršni direktor "U.S. Steel" Bogdan Komlenac, sekretar u Odboru za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS Olivera Kiro, državni sekretar Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, potom zamenik direktora SIEPA Vesna Perić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede Mihajlo Vesović i predstavnici kompanija "Harrison Solicitorsa", "Diloitte", "Raiffeisen Bank", "Henkel Merima".

O interesovanju austrijskih firmi, govori i prisustvo predstavnika značajnih firmi kao što su "Kovac Stahl", "Neuhold GmbH", "Hereschwerke", "Roth Goup Oil", "Grazer Stadtwerke", "Raiffeisenlandesbank", "Ingenos ZT GmbH", "Stiefelkoenig GmbH" i druge .

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.