NavMenu

Privredni dan Srbije u Štajerskoj

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.10.2006. 10:58
Komentari
Podeli

U okviru predstavljanje srpske privrede na 100. međunarodnom jesenjem sajmu u Gracu, danas (5. oktobar 2006. godine) je na tom sajmu održan poslovni dan Srbije i konferencija na temu: "Investiciona klima u Srbiji" .

Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom "U.S. Steel" pripremila je prezentaciju, kao i sve neophodne informacije kako bi ohrabrila strane investitore za veće prisustvo u Srbiji. Pored zakonske regulative iz ove oblasti, potencijalnim investitorima je predstavljena strategija i procedura privatizacije u Srbiji, uz navođenje nekih pozitivnih primera i uspešnog poslovanja inostranih kompanija.

Osim generalnog konzula Srbije u Gracu Sonje Asanović-Todorović, na konferenciji su učestvovali i rukovodilac Centra za međunarodnu internacionalizaciju PK Štajerske Demetrius Simitis, regionalni direktor za JIE Privredne komore Austrije Georg Krauhenberg, izvršni direktor "U.S. Steel" Bogdan Komlenac, sekretar u Odboru za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS Olivera Kiro, državni sekretar Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, potom zamenik direktora SIEPA Vesna Perić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede Mihajlo Vesović i predstavnici kompanija "Harrison Solicitorsa", "Diloitte", "Raiffeisen Bank", "Henkel Merima".

O interesovanju austrijskih firmi, govori i prisustvo predstavnika značajnih firmi kao što su "Kovac Stahl", "Neuhold GmbH", "Hereschwerke", "Roth Goup Oil", "Grazer Stadtwerke", "Raiffeisenlandesbank", "Ingenos ZT GmbH", "Stiefelkoenig GmbH" i druge .

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.