NavMenu

"Huawei" očekuje godišnji rast od 10% do 2018.

Izvor: eKapija Sreda, 17.04.2013. 15:09
Komentari
Podeli

"Huawei", vodeći globalni provajder informacione i komunikacione tehnologije (ICT) i rešenja, objavio je revidirane finansijske rezultate za 2012. godinu. "Huawei" je ostvario stabilan rast poslovanja, beležeći prihod od prodaje 220,19 milijardi juana i neto dobit od 15,38 milijardi juana. U narednih pet godina, "Huawei" prognozira složene godišnje stope rasta od 10%, navela je u saopštenju kompanija "Huawei".

- U 2012, "Huawei" je postigao očekivane poslovne performanse kroz poboljšanu operativnu efikasnost - rekao je Guo Ping, VD direktor "Huawei"-ja.

- Danas, telekom mreže tek treba da ispune zahteve za umreženošću - nula vreme čekanja, ultra broadband i pametne aplikacije. U budućnosti, ICT će nastaviti da raste, sa novim mogućnostima koje dolaze iz cloud computinga, BYOD (Bring Your Own Device), kao i velikih podataka, a "future" telefoni zamenjeni su pametnim telefonima i bržim tempom. "Huawei" će nastaviti da se fokusira na strategiju "cevi", integrišući i razvijajući poslove oko informacione "cevi", i stvoriti vrednost za kupce, i postizanje održivog rasta i efikasnosti.

"Huawei" je pokazao snažan rast u sve tri svoke poslovne grupe. Predvodnik je grupa Mreža, koja je zadržala svoju lidersku poziciju, ostvarujući prihod od prodaje od 160,1 milijardi juana, što je povećanje od 6,7% u odnosu na isti prošlogodišnji period. "Enterprise" kompanija nastavila je da raste na kineskom tržištu i aktivno se proširila na međunarodnom planu, postignuvši prihod od prodaje u iznosu od 11,5 milijardi juana, što je za 25,8% povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Potrošačka grupa ostvarila je globalni prihod od prodaje od 48,4 milijardi juana, što je povećanje od 8,4 % u odnosu na isti prošlogodišnji period. Brz rast u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi (EMEA) doprineo je rekordnom prihodu od prodaje regionalno od 77,4 milijardi juana, što je povećanje od 6,1% u odnosu na prethodnu godinu. U azijsko-pacifičkom regionu, prihod od prodaje bio je 37,4 milijardi juana, povećanje od 7,2% u odnosu na prethodnu godinu, dok je u Americi, prihod od prodaje bio 31,8 milijardi juana, povećanje od 4,3% u odnosu na isti prošlogodišnji period. "Huawei" je generisao 73,6 milijardi juana prihoda iz Kine, što je povećanje od 12,2 % u odnosu na isti prošlogodišnji period.

U 2012. kompanija "Huawei" investirala je 30,09 milijardi dolara, ili 13,7%, od ukupnog prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj (R&D). Kompanija je osnovala 16 R&D centara i 28 zajedničkih inovacionih centara širom sveta.
Gledajući napred, mrežna grupa "Huawei" se obavezala da bude prioritetan partner svojim klijentima. Kroz vertikalne integracije i nastavak investicija, "Huawei" će nastaviti da održava svoju lidersku poziciju u proizvodnji mrežne opreme. "Mrežna" grupa takođe će težiti operativnoj izvrsnosti kapitalizacijom, i mogućnostima koje će povećati tražnježu za profesionalnim uslugama, prenos podataka operatera, centri integracije i cloud usluga.

"Huawei"-jeva grupa koja je usmerena ka pružanju usluga preduzećima će se pridržavati integracione strategije i fokusirati na razvoj partnerstva i pomagati one partnere koji žele da unaprede svoje sposobnosti, poslovanje i pružanjem najkonkurentnije proizvoda u industriji u oblasti cloud computing, data centar rešenja i skladištenja. Potrošačka grupa se obavezala da postane vodeći svetski brend u proizvodnji pametnih uređaja koji isporučuju superiorno iskustvo za kupca. "Huawei" će nastaviti da pojednostavljuje svoje procese upravljanja, poboljšava efikasnosti, i nastoje da stvore veću vrednost za kupce preko svojih energičnih i predanih 150.000 zaposlenih i vodeće inovacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.