NavMenu

Potpisan sporazum o povezivanju srpske i italijanske privrede

Izvor: Tanjug Utorak, 16.04.2013. 12:55
Komentari
Podeli

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, i predsednik italijanske asocijacije "Konfindustria Srbije" Erik Kosuta (Erich Cossutta) potpisali su danas sporazum o saradnji i privrednom povezivanju.

Potpisivanje sporazuma omogućiće čvršći razvoj saradnje dveju zemalja kako na ekonomskom, tako i na političkom i socijalnom planu, ocenili su potpisnici.

- Radujemo se što će razmena Srbije sa Italijom ove godine biti veća nego sa bilo kojom državom - rekao je Atanacković.

Prema njegovim rečima, saradnja će se ogledati i u zajedničkim poslovima vezanim za radno zakonodavstvo, kao i u nastojanjima da se pronađu partneri u italijanskoj Kofindustriji.

Košuta je naveo da je Italija u Srbiji prepoznala partnera i da njene kompanije nameravaju da se preko srpskog tržišta kreću ka tržištima Rusije i Truske.

- Privilegovan status koji Srbija ima prema tim zemljama za Italiju je interesantan, jer takav status nema nijedna zemlja - naglasio je on.

Kosuta je podsetio da asocijacija koju predstavlja, i čije je sedište u Italiji, broji 140.000 preduzeća i oko pet miliona zaposlenih.

Promet italijanskih preduzeća u Srbiji iznosi nekoliko milijardi evra, rekao je on dodajući da su ove kompanije u našoj zemlji otvorile nekoliko hiljada radnih mesta.

Predstavnici 70 italijanskih kompanija iz oblasti građevinarstva i energetike nalaze se u poseti Srbiji ovih dana, kazao je Košuta i zaključio da će to doprineti unapređenju saradnje privrede dveju zemalja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.