NavMenu

Deset godina brige o zdravlju pluća - Obeležen jubilej leka "Prospan" na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Sreda, 28.11.2012. 16:50
Komentari
Podeli

"Salveo" tim"Salveo" tim

Farmaceutska kompanija "Salveo", zastupnik biljnog leka protiv kašlja "Prospan", obeležila je proslavom u "Sava centru", deset godina prisustva tog proizvoda na tržištima Srbije i Crne Gore.

Svečanost je organizovana posle predavanja o respiratornim oboljenjima, a gosti su potom imali prilike da uživaju u izvođenju hora "Viva Vox". Proslavu su "začinile" i novosadske "Frajle", a melodija "vojvođanskog tanga", nikog nije ostavila ravnodušnim.

Na svečanoj akademiji 18. novembra, kojoj je prisustvovalo više od 2.400 lekara i farmaceuta iz Srbije i Crne Gore, govorio je Hans Haberlajn, redovni profesor Univerziteta u Bonu. Haberlajn je stručnjak u oblasti biohemije i molekularne biologije, sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom u istraživanju dejstva lekova na molekularnom nivou. Poznat je po naučnom radu u otkrivanju mehanizma dejstva aktivnih principa biljaka, što je do sada nedovoljno istraženo područje, iako se savremena medicina sve više vraća biljnoj terapiji.

U ime domaćina proslave, gostima se obratio i Mauricio Aravena, direktor Internacionalne divizije i prodaje u kompaniji "Engelhard" u Nemačkoj, koji je rekao da je veoma zadovoljan saradnjom sa tržištima Srbije i Crne Gore.

"Salveo" tim"Salveo" tim

Direktorka kompanije "Salveo" Jelena Goločorbin Stojadinović, predstavila je najznačajnije projekte te kuće u našoj zemlji i prezentovala mnogobrojne društveno odgovorne akcije realizovane u proteklom periodu. Među njima su i "Prospan dečji bioskopi", instalirani u vrtićima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Goločorbin Stojadinović naglasila je da je desetogodišnje prisustvo "Prospana" u našoj zemlji još jedan dokaz da taj proizvod vrlo efikasno i na neškodljiv način utiče na poboljšanje iskašljavanja i smirivanje kašlja.

- "Prospan" je registrovan u 88 zemalja, na svih 5 kontinenata, vodeći je biljni lek protiv kašlja u svetu, kao i u Srbiji. Osim što se može pohvaliti time da je jedini biljni lek protiv kašlja koji ima potvrđen mehanizam dejstva na ćelijskom nivou, to je i jedan od retkih lekova koji imaju tradiciju dugu preko 60 godina, kao i kliničke studije koje potvrđuju efikasnost i bezbednost. "Prospan" sirup na tržištu Srbije prilagođen je deci, odraslima, kao i dijabetičarima i osobama sa celijakijom, obzirom da ne sadrži alkohol, šećer, niti gluten - rekla je Jelena Goločorbin Stojadinović.

Jedna od novina koju je kompanija "Salveo" pripremila tokom 2012. godine je i porodično pakovanje "Prospan" sirupa od 200ml, koje je dostupno u apotekama širom Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.