NavMenu

"Henkelova" fabrika u Kruševcu osvojila srebrnu medalju na internom takmičenju za rezultate postignute u 2011. godini

Izvor: eKapija Utorak, 18.09.2012. 12:08
Komentari
Podeli

Fabrika "Henkela" u KruševcuFabrika "Henkela" u Kruševcu

Sektor deterdženti i kućna hemija kompanije "Henkel", već petu godinu za redom, dodeljuje interna priznanja svojim fabrikama za proizvodnju deterdženata sa najboljim učinkom širom sveta. Ključni kriterijumi za nagrađivanje se baziraju na bezbednosti i održivosti, troškovima i efikasnosti. "Henkelova" fabrika u Kruševcu, ove godine, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji praškastih deterdženata i na taj način još jednom potvrdila uspešne razultate koje beleži iz godine u godinu, saopštio je "Henkel".

Fabrike u Srbiji i Poljskoj su nedavno obeležile prekretnicu na polju održivosti, postavši prve dve fabrike u okviru "Henkel" kompanije u celom svetu koje su sertifikovane u skladu sa novim "ISO 50001" međunarodnim standardom za upravljanje energijom.

- Izuzetno nam je drago što su nagrađene dve fabrike upravo iz našeg regiona i to je veliko priznanje za trud koji smo uložili, kao i za odlične rezultate koje smo ostvarili u svim bitnim pokazateljima. Ovom prilikom, želeo bih da čestitam timu u Kruševcu na ostvarenim izuzetnim rezultatima i performansama u 2011. godini - izjavio je Volfgang Veber, direktor proizvodnje za CEE region.

U 2012. godini, tri fabrike tečnih, kao i tri fabrike praškastih detergenata, nagrađene su za najbolji učinak tokom prošle godine. Pored fabrike u Kruševcu, u kategoriji fabrika koje proizvode praškaste detergente, zlatna medalja i prvo mesto su pripali fabrici u Alepou u Siriji, dok je bronzana medalja otišla u Ratiborz u Poljskoj. U kategoriji fabrika koje proizvode tečne detergente, fabrika iz Zapadnog Hejzeltona u SAD, osvojila je zlatnu medalju, fabrika u Toluku u Meksiku srebrnu, a bronzana je pripala relativno novoj fabrici u Diseldorfu u Nemačkoj.

U prilog posvećenosti kompanije "Henkel Srbija" održivom poslovanju govore i relevantni međunarodni sertifikati koje poseduje fabrika u Kruševcu. Osim najnovijeg standarda za upravljanje energijom, "ISO 50001", tu su i "ISO 14001" (Upravljanje zaštitom životne sredine), "ISO 9001" (Upravljanje kvalitetom) i "OHSAS 18001" (Upravljanje bezbednošću na radu).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.