NavMenu

ŽELEZNICE SRBIJE: O realizaciji ruskog kredita 21. avgusta

Izvor: Tanjug Nedelja, 19.08.2012. 12:24
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Predstavnici srpskih i ruskih železnica sastaće se u utorak 21. avgusta u Beogradu radi ubrzavanja realizacije projekata koji će biti finansirani ruskim kreditom od 800 mil USD.

"Železnice Srbije" su najavile da bi prvi radovi trebalo da počnu krajem godine na izgradnji drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, a početkom marta 2013. i radovi na rekonstrukciji deonice od Golubinaca do Rume na Koridoru 10.

Cilj sastanka je, prema rečima direktora Direkcije za infrastrukture "Železnica Srbije" Milana Maksimovića, ubrzavanje zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekata iz ruskog kredita.

Glavi preduslov za potpisivanje prvog izvođačkog ugovora sa ruskom stranom je usaglašavanje cene za projekat izgradnje i elektrifikacije drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo, a neophodno je završiti i niz drugih poslova.

Radi koordinacije svih aktivnosti na započinjanju realizacije projekata, ruska firma "Zarubež stroj tehnologija", koja će biti nosilac aktivnosti, registrovala je predstavništvo u Srbiji, a u toku je i usaglašavanje cena i pozicija iz ponude sa predstavnicima ruske strane, rekao je Maksimović.



Rusku delegaciju predvodiće potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Vladimirovič Saltanov.

Firma "Zarubež stro jtehnologija" je sredinom maja zaključila ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP o izvođenju projektnih radova i inženjerskih istraživanja za dogovorene projekte.

Pojekti će se realizovati po fazama. U prvoj fazi predviđena je izgradnja i elektrifikacija drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, rekonstrukcija šest deonica na Koridoru 10 i nabavka dizelmotornih vozova od ruske kompanije "Metrovagonmaš".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.