NavMenu

Počela izgradnja poslednje deonice pocerske magistrale

Izvor: eKapija Petak, 17.08.2012. 10:33
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, sa saradnicima, prisustvovao je juče izgradnji poslednje etape pocerske magistrale. Reč je o deonici od 3,6 km, od Skakala u Rumskoj do Miloševca, na kojoj će ove godine biti izvedeni zemljani radovi u vrednosti od 25 miliona dinara, a početkom naredne planirano je asfaltiranje.

- Pocerska magistrala omogućiće spajanje svih sela koja izlaze na put Šabac-Loznica i Šabac-Tekeriš-Krupanj: Miloševca, Grušića, Desića, Culjkovića, Radovašnice i Bele Reke. To znači ne samo dostupnost ovih sela duž magistrale, već će žiteljima Krivaje, Bukora, Rumske i Metlića obezbediti bolji plasman poljoprivrednih proizvoda i transport do Lipolista, gde su smešteni značajni kapaciteti za preradu voća. Očekujemo da će ovaj put doprineti i razvoju seoskog turizma, jer će najatraktivnije destinacije na području grada Šapca biti povezane - istakao je gradonačelnik Šapca.

Dužina pocerske magistale je 11 km.

Prema rečima Milutina Stojinovića, člana Gradskog veća zaduženog za ruralni razvoj, lokalna samouprava nastavlja politiku ravnomernog razvoja sela na području grada Šapca, što je preduslov da žitelji svih seoskih mesnih zajednica imaju jednake šanse za napredak.

- Za meštane gornje Pocerine put će imati izuzetan značaj jer će Pocerina i Mačva biti spojene najkraćim putem, naglasio je Bora Milivojević, odbornik u Skupštini Grada Šapca, napomenuvši da su meštani ovog dela Pocerine zadovoljni do sada urađenom putnom infrastrukturom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.