NavMenu

Raketa-Užice gradi Berkof-Daf servisni centar u Požegi, 650.000 EUR

Izvor: Danas Utorak, 18.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Užička "Raketa" obeležila je 55 godina postojanja i dve godine od uspešne privatizacije. Reč je o prvom saobraćajnom preduzeću u SCG koje je privatizovano. Aukcijskom prodajom, vlasnik 70% kapitala "Rakete - putnički saobraćaj", postalo je GP "Građevinar" d.o.o. Beograd, vlasnika Miloša Radenkovića, koji je kasnije kupio i ostale delove u sistemu "Raketa". Za dve godine investirano je više od 3,5 mil EUR, a to je rezultiralo i povećanjem prihoda za 80% u odnosu na preiod pre privatizacije.

Prioriteti su zanavljanje i modernizacija prevoznih sredstava i kadrovsko jačanje. Za 2 godine kupljen je 41 novi autobus, od čega su 28 visoke turističke klase "berkof", "mercedes" i "ikarbus", generalno je remontovano 25 autobusa, što ukazuje da je zanovljeno 53% ukupnog broja autobusa u preduzeću. Kupljeno je 16 kamiona i to 5 marke "mercedes" i 11 marke "daf", čime je potpuno obnovljen vozni park i omogućen nesmetan prevoz robe širom sveta. Znatna sredstva su investirana u rekonstrukciju i opremanje proizvodnih hala i radionica, sanaciju krova, grejanja, elektro-instalacije, a potpuno je rekonstruisana stara zgrada u Krčagovu, gde je sedište preduzeća.

U toku je izgradnja servisa V.D.L. "Berkof" - DAF u Požegi, koji će omogućiti servis ovih vozila za područje Balkana. Građevinske radove izvodi MR Sistem, čiji je "Raketa" sastavni deo, a tehničko opremanje vredno 650.000 EUR finasnira Vlada Holandije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.