NavMenu

Dobit "Grawe osiguranja" 169 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 16.05.2012. 11:16
Komentari
Podeli

"Grawe osiguranje" je još jednom pokazalo da je po profitabilnosti jedan od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji. Neto dobit od 169 miliona dinara (oko 1,6 mil EUR) predstavlja 30,3% pozitivnog rezultata citavog sektora osiguranja u Srbiji koja iznosi 558 miliona dinara, iako"Grawe" zauzima 3,5% ukupnog tržišta, saopštila je ova osiguravajuća kuća.

- Neto dobit u visini od 169 miliona dinara koju je "Grawe osiguranje" ostvarilo u 2011. godini, prema saopštenju Agencije za privredne registre o rezultatima poslovanja finansijskih institucija u Republici Srbiji ostvarenim u 2011. godini, predstavlja 30,3% pozitivnog rezultata citavog sektora osiguranja u Srbiji koja iznosi 558 mil EUR, odnosno 8,6% rezultata društava koja su ostvarila dobit, iako "Grawe osiguranje" zauzima oko 3,5% ukupnog trzista - naglasio je predsednik Upravnog odbora"Grawe osiguranja" Kristof Cetl.

I bilansna suma "Grawe osiguranja" u Srbiji uvećana je u prošloj godini za 10,5%, i dostigla je nivo od oko 100 mil EUR. Cetl je dodao da je na taj način "Grawe osiguranje" dodatno učvrstilo svoju poziciju medju uspešnim kompanijama u sektoru osiguranja u Srbiji, čemu doprinosi i stabilna pozicija medju liderima u sektoru životnog osiguranja u Srbiji.

Prema podacima Narodne banke Srbije, bez obzira na nestabilna ekonomska kretanja, sektor osiguranja, kao i osiguranje života u okviru njega, ostvario je rast u 2011. godini. Razvojem neobaveznih, životnih osiguranja, meri se i razvijenost sektora osiguranja. Živоtnа оsigurаnjа pоvеćаvајu učеšćе u ukupnој prеmiјi sа 16,5% nа 17,4% što predstavlja pozitivan pomak na tržištu Srbije i ukazuje i na veće poverenje stanovništva u tržište osiguranja i veću spremnost na ovakav vid štednje.

- Podaci za 2011. pokazuju pozitivne tendencije u sektoru životnog osiguranja, iako prema evropskim kriterijumima može da se zaključi da je sektor nerazvijen. Osiguranje života u Srbiji ima veliki potencijal i smatram da postoji veliki prostor za razvoj osiguranja života u Srbiji u narednom periodu - zaključio je predsednik Upravnog odbora "Grawe osiguranja".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.