Izvor: eKapija | Utorak, 08.11.2011.| 18:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Nordijski dani" od 16. do 18. novembra 2011. u Beogradu

Popularni nordijski dizajn, muzika i hrana, ali i uspešan ekonomski i socijalni model, samo su neki od sadržaja predstojećih "Nordijskih dana", koji će Beograđanima biti predstavljeni od 16. do 18. novembra 2011. godine u koncept radnji "Supermarket" u Višnjićevoj 10.

Nordijska biznis alijansa, u saradnji sa "Supermarket koncept radnjom", predstaviće mogućnosti za razmenu i poslovnu saradnju. Biće i diskusije o ekonomskim problemima, ali istovremenog uživanja u skandinavskoj kulturi i tradiciji, uz "švedski" sto i izložbe primenjenog skandinavskog dizajna. Događaj će podržati ambasade nordijskih zemalja, državni zvaničnici, kao i predstavnici nordijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

- Dobro je poznato da su nordijske zemlje postavile standarde poslovanja koje bi volele da dostignu gotovo sve zemlje sveta, zato smo se ponovo okupili jer želimo da ovim druženjem doprinesemo oplemenjivanju lokalnog poslovnog ambijenta - izjavila je Slađana Tomašević, izvršna direktora Nordijske poslovne alijanse.

Ona je dodala da je ovo samo jedan u nizu događaja koje Nordijska poslovna alijansa organizuje sa ciljem daljeg učvršćivanja i poboljšanja uslova i načina rada u lokalnim kompanijama, koje su došle iz nordijskih zemalja.

Na svečanom otvaranju, 16. novembra u 18 sati, biće reči o poslovnoj klimi na globalnom nivou, ali će učesnici razmeniti i znanja i iskustva na kulturološkom nivou i na polju dizajna.

Narednog dana, prisutne će zabavljati kuvar iz Švedske, koji će pripremati specijalitete ove zemlje i objasniti zašto je švedski sto dobio taj naziv, a biće upriličeno i druženje u finskoj sauni uz "Carslberg" pivo.

Poslednji dan je predviđen za sumiranje dešavanja, a uz svečani koktel Nordijske poslovne alijanse prisutni će razmatrati koje bi dalje aktivnosti doprinele povezivanju nordijske i srpske kulture.

Misija ove neprofitne organizacije je da promoviše nordijske vrednosti kao što su inovacije, otvorenost, poverenje, odgovornost i prenos kulture poslovanja. Njene članice, među kojima su i "Ikea", "Carlsberg", "Eurolift", "Telenor", "Securitas", "Tetra Pak", "Grundfos", KBC Banka Beograd i mnoge druge, svakodnevno rade na privlačenju novih investicija i podstiču izvoz domaćih kompanija na nordijsko tržište.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.