NavMenu

Dušan Jovanović novi predsednik opštine Alibunar

Izvor: Dnevnik Utorak, 25.10.2011. 09:00
Komentari
Podeli

Dušan JovanovićDušan Jovanović

Posle hapšenja predsednika opštine Alibunar Danijela Kišmartona zbog primanja mita za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, opštinska vlast nastoji da konsoliduje redove i otarasi se negativnih političkih konotacija proisteklih iz ovih događanja. Na zasedanju opštinskog parlamenta minule subote, izvršene su korenite kadrovske promene. Odbornici su za novog predsednika opštine izabrali dosadašnjeg predsednika Skupštine opštine Dušana Jovanovića iz Banatskog Karlovca, a za novog predsednika Skupštine izabran je Oktavijan Otonoga iz Seleuša. Novi odbornici su Zorana Bratić iz Seleuša i Dejana Gligorijev iz Alibunara.

U novom Opštinskom veću su priznati stručnjaci iz ovog kraja, pored predsednika Dušana Jovanovića, tu su Vojislav Diklić, Dragan Komatina, Petar Ardeljan, veterinar dr Dragan Trajković, Zvonko Zavišić, Vladimir Kovijanić, Saša Poštin i Dragiša Čančarević. Imenovan je i novi sastav komisije za davanje državnog poljoprivrednog zemljišta, a predsednik je Ivica Rosić. Nov je i sastav uređivačkog odbora Službenog lista, a predsednica je Biljana Vragović.

Novi predsednik opštine Dušan Jovanović je rekao da se što pre treba otarasiti balasta zloupotreba i pozvao odbornike i imenovana lica u lokalnoj samoupravi na rad, štednju i stvaranje povoljne klime za privlačenje investitora da ulažu i grade u ovoj nerazvijenoj opštini.

- Nećemo se baviti onim što se ovde događalo, neka to rade zaduženi državni organi, na nama je da radimo na jačanju poverenja građana u opštinske organe vlasti. To ćemo najbolje uraditi ako nastavimo sa realizacijom komunalnih projekata, a tu smo i imali dobre rezultate u minule tri i po godine - rekao je za "Dnevnik" novi predsednik opštine Dušan Jovanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.