NavMenu

Kako urediti četvorosoban stan? (FOTO)

Izvor: SuperProstor Sreda, 15.05.2024. 10:17
Komentari
Podeli
(Foto: Relja Ivanić)
Četvorosoban stan SKR 21/22 uređen je za život četvoročlane porodice. Odmah na ulazu oformljen je topao i pozivajući ambijent, koji nagoveštava neke od tekstura, boja i materijala primenjenih u ostatku stana. Ugradni plakari, koji se prostiru duž zida i skoro da usmeravaju tok kretanja kroz prostor, izrađeni su od furniranog medijapana i dekorisani nizom vertikalnih letvica, koje daju dinamiku ovoj monolitnoj strukturi. Veliki deo ulazne zone prekriven je i ogledalima, koja vizuelno proširuju prostor, te imaju funkcionalnu i estetsku ulogu. U ovom delu stana se nalazi i toalet sa perionicom.

Na hodnik se nadovezuje osunčana dnevna zona u kojoj porodica provodi najviše zajedničnog vremena, organizovana po principu otvorenog plana, sa kuhinjom, trpezarijom i dnevnom sobom. Raspored u prostoru je ovde orijentisan tako da se sa svake tačke otvara pogled ka terasi i dalje ka reci Savi.

Kuhinja je izrađena od bojenog medijapana sa profilisanim lajsnama na vratima, koje prate raspored i geometriju ukrasnih gipsanih lajsni na zidovima. Beli elementi skrivaju tehniku, te daju vizuelno pročišćen ambijent upotpunjen detaljima u crnoj, braon i roze zlatnoj boji. Kuhinju od trpezarije u nastavku diskretno odvaja šank obložen keramičkom pločom velikog formata u dezenu mermera.

Trpezarijskim delom dominira sto od punog drveta tamne završne obrade i velika vinska polica, izrađena u kombinaciji hrastovog furnira, staklenih vrata i elegantnih crnih aluminijumskih profila.

(Foto: Relja Ivanić)

Naspram vinske police nalazi se tv komoda sa bibliotekom, koja se po potrebi, jednostavnim otklapanjem radne ploče, transformiše u radnu zonu za jednu osobu. Udoban nameštaj u dnevnoj sobi u nastavku, velika količina dnevne svetlosti i pažljivo osmišljeno noćno osvetljenje kreiraju prijatan i opuštajući ambijent za odmor i druženje.

Noćna zona sastoji se od dve dečije sobe sa zajedničkim kupatilom i master spavaće sobe sa odvojenim kupatilom i dve garderobe. Svaka od soba ima izlaz na pripadajuću terasu. Dečije sobe i kupatilo izvedeni su u nežnim roze i belim tonovima, sa jasno definisanim zonama za spavanje, igru ili obavljanje domaćih zadataka. Prostorima dominiraju kombinacije lučnih i pravouganih oblika, različite nežne nijanse, teksture i materijali, a pažljivo postavljeno osvetljenje i detalji naglašavaju ove kontraste i stvaraju razigranu atmosferu. Krem nijanse u spavaćoj sobi razbijene su intenzivnim cigla tonom garderobera. U garderober se ulazi levo i desno od kreveta, kroz klizna staklena vrata u elegantnom roze zlatnom aluminijumskom ramu. Ova staklena vrata povezana su za uzglavlje kreveta, koje se prostire do plafona i istovremeno služi kao prostor za odlaganje stvari.

Za enterijer je bio zadužen Pajagić Rančić Architects, a za fotografiju Relja Ivanić.


Fotogalerija
Stan SKR 21/22
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Vesti

Država prodaje poslovne prostore i vojni kompleks koji "nisu neophodni za fukcionisanje vojske"

Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju nepokretnosti koje nisu neophodne za fukcionisanje Vojske Srbije putem prikupljanja pisanih ponuda. Reč je o poslovnim prostorima u Novom Sadu, Zemunu i Aleksincu, kao i o vojnom kompleksu u Petrovcu na Mlavi. Rok za podnošenje ponuda je 12. avgust, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.