NavMenu

Grad u BiH našao se na listi mesta sa najviše dvoraca u Evropi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.03.2024. 16:22
Komentari
Podeli
(Foto: Danijela Stanimirović-Gavrilov)
U Evropi postoje brojni dvorci koji privlače turiste iz celoga sveta. Međutim, koji se evropski grad ističe kao ultimativno središte dvoraca?

Portal Ubuy je sproveo istraživanje kako bi utvrdio broj dvoraca u velikim evropskim gradovima i izračunao gustoću dvoraca na 100.000 kvadratnih metara, prenosi portal Depo.ba.

Po ovom istraživanju glavni grad Hrvatske deli 7. mesto s Larnakom na Kipru, s brojem od pet dvoraca, dok se odmah iza našlo Sarajevo (na osmom mestu) sa četiri dvorca.

To znači otprilike 0,78 dvoraca na svakih 100.000 kvadrata.

Na prvom mestu se našao Istanbul sa impresivnih 12 dvoraca, a sledi ga Rim sa 11. Treće mesto dele Berlin i Napulj sa devet dvoraca, dok su se, sa osam dvoraca, na četvrtom mestu našli Ankara, Grac i Beč.

Analizirani su evropski glavni gradovi i dva dodatna grada u svakoj zemlji (na osnovu broja stanovnika) kako bi se pronašle najbolje žarišne tačke za dvorce i palate. Podaci o gradovima i veličinama prikupljeni su iz Pregleda svetskog stanovništva od 2023. godine.


Za prebrojavanje dvoraca istraživanje je koristilo TripAdvisorovu kategoriju.


Pogledajte celu listu.

(Foto: Ubuy)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.