NavMenu

"Kuća Ginisa" - Netflix snima seriju o pivarskoj porodici

Izvor: Vino & fino Petak, 22.03.2024. 08:20
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Christopher Zapf)
Striming gigant Netflix (Netfliks) prošlog četvrtka najavio je da će uskoro biti snimljena serija "House of Guinness" ("Kuća Ginisa"), priča o jednoj od najpoznatijih svetskih pivskih kuća. Iza serije stoji jedan od najtraženijih TV autora današnjice, Stiven Najt, koji je napisao scenario, pored ostalog, i za izuzetno popularnu TV sagu "Peaky Blinders".

"Kuća Ginisa" samo je radni naziv serije koja će se baviti porodici zaslužnoj za globalni uspeh brenda "Ginis", verovatno najpoznatijeg irskog izvoznog proizvoda, a pod čijim imenom se, pored ikoničnog tamnog piva pravljenog u "dry stout" stilu, prodaju i razna druga pića, od lagera i portera do bezalkoholnog piva, pa i kafe koja nosi slavno irsko ime.

Serija je najavljena na događaju "Next on Netflix UK" u Londonu, a čast da objavi veliku vest za irske pivare pripala je Ani Mensah, potpredsednici Netfliksa za Veliku Britaniju.

Kuća Netfliks otkrila je da će se serija odvijati u 19. veku u Dablinu i Njujorku, fokusirajući se na posledice smrti Bendžamina Ginisa, odgovornog za veliki uspeh piva Ginis u XIX veku. Radnja će pratiti događaje u životu Bendžaminove dece Artura, Edvarda, En i Bena koji se suočavaju sa izazovima poslovanja nakon očeve smrti.

- Ginisova dinastija je poznata širom sveta: bogatstvo, siromaštvo, moć, uticaj i velika tragedija su svi isprepleteni kako bi stvorili bogato tkanje materijala koji me je inspirisao - rekao je pisac Stiven Najt na događaju u Londonu.

- Uvek sam bio fasciniran njihovim pričama i uzbuđen sam što ću likove oživeti da ih ceo svet vidi – zaključio je.

Serija će se sastojati od osam epizoda u trajanju od po sat vremena. Netfliks još nije otkrio glumačku postavu i datum premijere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.