NavMenu

Kompanija Javor Mount novi vlasnik hotela Javor na Kušićima

Izvor: infoliga.rs Četvrtak, 29.02.2024. 12:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Tomislav Pinter)Ilustracija
Ivanjičko preduzeće Javor Mount doo novi je vlasnik hotela Javor na Kušićima. Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Managementa kaže da su veoma zadovoljni prodajom jer je cilj dosadašnjih vlasnika bio da se nastavi razvojna politika rekreativnog i omladinskog turizma na kojoj se intezivno radilo prethodnih godina.

- Nismo želeli da prodamo hotel onima koji su najviše nudili već ljudima koji će ovde najviše raditi. U prethodnih petnaest godina trudili smo se da razvijamo turizam u Kušićima kroz bogatu ponudu, inovacije i uz pomoć veoma dobrog kolektiva koji je predano obavljao posao. Mislim da smo uspeli da utičemo na razvoj čitave lokalne zajednice pa nam je bilo veoma važno da odaberemo kupca koji će nastaviti i dodatno unaprediti ponudu. To su ljudi iz Ivanjice sa iskustvom, dobro se kotiraju u oblasti omladinskog i rekreativnog turizma, ujedno su pokazali i veliku želju za dalji razvoj objekta i izgradnju komplementarnih smeštajnih kapaciteta - rekao je Vitorović dodajući da hotel Javor na Kušićima ima sjajan potencijal i da je siguran u uspešan rad novih vlasnika:

- Jedini razlog zbog koga smo se odlučili za prodaju ovog objekta je politika naše kompanije koja je isključivo zainteresovana da ulaže u hotele sa četiri zvezdice, sa preko 150 soba, u kategoriji kongresnih i spa centara - zaključio je Vitorović.

Hotel Javor nalazi se na obroncima istoimene planine, na 1.000 metara nadmorske visine. Malo planinsko selo Kušići gde je smešten ovaj objekat udaljeno je od najbližeg administrativnog centra Ivanjice 25 kilometara, a od Beograda 240. Idealno je mesto za ljubitelje odmora u netaknutoj prirodi, sportski, rekreativni i svaki drugi vid turizma.

Zbog ruže vetrova i posebnih klimatskoh pogodnosti ovo mesto je pogodno za osobe koje imaju probela sa hronicnim respiratornim oboljenjima (bronhitisom i astmom) i anemijom, i onima koji preferiraju ekološko okruženje i zdravu ishranu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.