NavMenu

Francuska kompanija Bouygues Batiment International zainteresovana za gradnju bolnice u Podgorici

Izvor: eKapija Petak, 09.02.2024. 12:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sfam_photo/shutterstock.com)Ilustracija
Francuska kompanija Bouygues Batiment International zainteresovana je za gradnju bolnice u Podgorici, saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, snažnija infrastrukturna saradnja Crne Gore i Francuske bila je jedna od ključnih tema susreta predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika Francuske Emanuela Makrona, a tim povodom dogovoreno je i potpisivanje Sporazuma između vlada Francuske i Crne Gore (GtoG).

Na toj liniji, a tokom susreta sa predstavnicima kompanije Bouygues Batiment International, izskazano je interesovanje ove kompanije za izgradnju bolnice u Podgorici.

- Imajući u vidu da se u medijima prethodnih dana pojavila informacijama o sankcijama Svjetske banke protiv ove kompanije, a u vezi sa projektom u Madagaskaru iz 2015. godine, važno je istaći da je po ovom pitanju kroz pregovore između kompanije i Svjetske banke postignuto poravnanje - navodi se u saopštenju.

Kabinet predsjendika Vlade Crne Gore imao je uvid u dokument kojim je 4. januara 2023. Svjetska banka izdala Izjavu kojom svjedoči da je Bouygues Batiment International zadovoljio sve zahtjeve Svjetske banke i da se revidirana Bouyguesova procedura poslovanja, standardi i prakse smatraju standardima na nivou Svjetske banke koji su najviši standardi u pogledu etike i usklađenosti.

- Tokom posljednjih godina, pa čak i nakon gore pomenutog poravnanja, Bouygues grupa je radila za razne visoko cijenjene javne i privatne klijente, uključujući podršku prestižnih finansijskih institucija i raznih državnih eksportno-kreditnih agencija kao što su BPI France i UKEF. Ti klijenti, finansijske institucije i vladine agencije, primjenjuju najviše etičke standarde i standarde usklađenosti i smatraju da se Bouygues Batiment International pridržava ovih standarda - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.