NavMenu

Iz Novog Sada će se upravljati brzim vozovima

Izvor: 021.rs Nedelja, 04.02.2024. 13:23
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Rekonstrukcija stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad uveliko su u toku, a po njihovom završetku to će biti potpuno moderan objekat, iz kog će se upravljati brzim vozovima. To je najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
On je podsetio da su, kada se gradila prva deonica brze pruge od Beograda do Novog Sada uređeni novi peroni i čekaonica, te sređeni pojedini delovi stanice koji su važni za funkcionisanje voza.
- Kompletna rekonstrukcija stanice je čekala nastavak izgradnje pruge prema Subotici i ona se sada radi - rekao je Vesić za TV Pink.

Dodaje da se zdanje podignuto 1964. godine u potpunosti obnavlja i modernizuje i dobiće potpuno novi izgled.
Vesić je istakao da se rekonstruiše i plato ispred stanične zgrade, koji do sada nije obnavljan, već je samo rađeno popločavanje prema peronima, a biće urađena i nova fasada.
- Tamo će biti postavljena telekomanda i Centar za upravljanje brzim vozovima, tako da će stanica u Novom Sadu pružati pun komfor putnicima, kao moderno uređena stanična zgrada - istakao je Vesić.

Kaže da će se brzom prugom od Beograda preko Novog Sada do Subotice putovati od proleća 2025. godine, nakon što se do kraja ove godine završi izgradnja, a zatim testira nova pruga.
Projekat izgradnje 108 kilometara brze pruge do Subotice podrazumeva i gradnju 58 objekta, među kojima je i značajan broj novih staničnih zgrada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.