NavMenu

Raspisana četiri javna konkursa za ekološke projekte gradova i opština

Izvor: eKapija Subota, 13.01.2024. 09:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je četiri javna konkursa, kroz koje je obezbeđeno ukupno 1,25 milijardi dinara za ekološke projekte gradova i opština, i to za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i ozelenjavanje, kao i za čišćenje divljih deponija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je lokalne samouprave da i na konkursima za 2024. godinu kandiduju kvalitetne projekte, jer se njihovom realizacijom utiče na bolji kvalitet života građana. Vujović je napomenula da su ova četiri javna konkursa, deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta.

- Konkurse raspisujemo četvrtu godinu zaredom, a za ovu godinu obezbedili smo dva puta više sredstava u odnosu na 2023. godinu, kako bismo još brže i efikasnije radili na merama koje daju dobar rezultat. Očekujem da ćemo i ove godine imati uspešnu saradnju sa lokalnim samoupravama, kako bismo doprineli boljem stanju životne sredine za sve naše građane - poručila je Vujović.

Od ukupne sume, za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama obezbeđeno je 800 miliona dinara, za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima 130 miliona dinara, 200 miliona dinara za pošumljavanje i ozelenjavanje i 120 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

Lokalne samouprave mogu da dostave konkursnu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine do 29. januara, a više detalja o samom konkursu dostupno je na internet adresi www.ekologija.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.