NavMenu

Lista 1000 najvećih neto plata u CG

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.01.2024. 16:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Erdenebayar)Ilustracija
Ministarstvo finansija objavilo je listu 1.000 najvećih neto zarada evidentiranih poslednjeg dana 2023. godine.

Kako su naveli, u decembru prošle godine iz budžeta Crne Gore, u skladu sa metodologijom vremenskog usklađivanja, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno je plaćanje u iznosu od oko 63 mil EUR.

Ako pogledamo listu, vidjećemo da najvisočiju platu ima vrhovni državni tužilac - 3.997,07 EUR, a najnižu predsjednik Vlade - 1.813, 68 EUR.

- U cilju transparentnog izvještavanja o trošenju budžetskih sredstava u dijelu izdvajanja za zarade, u nastavku je dat tabelarni prikaz 1.000 najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. godine sa izdatka bruto zarade i doprinosi na teret poslodavca - kazali su iz Ministarstva.

Iz ovog resora napominju da u navedenoj tabeli nijesu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane.

- Takođe, navedenim prikazom nijesu obuhvaćene ni zarade zaposlenih u potrošačkim jedinicama kojima se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera: Univerzitet Crne Gore i RTCG, uz napomenu da će od sljedećeg mjeseca biti dat prikaz i za ove potrošačke jedinice - zaključuju u saopštenju.

Kompletnu listu pogledajte u dokumentu u prilogu.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.